Az auschwitzi "gázkamra" ajtaja...
Ha valaki azt gondolná, hogy egy gázkamrából nem lehet élve kikerülni, az alaposan téved. Egy Arnold Friedman nevű személy például a flossenburgi lágerben lett kis híján elgázosítva, csakhogy a többi áldozattal ellentétben neki volt annyi esze, hogy a kulcslyukon keresztül vett levegőt, és így maradt életben. Micsoda ötlet!

Azon nemigen érdemes fennakadni, hogy miféle gázkamra az, amelynek ajtaján kulcslyuk is van, mert van itt egy ennél sokkal nagyobb baj is: ma már a hivatalos holotörténészek sem állítják, hogy Flossenburgban valaha is gázkamrák lettek volna. Flossenburg Bajorország területén van, a régi Harmadik Birodalom határain belül, márpedig egy M. Broszat nevű felkent holopap 1960-as kinyilatkoztatása óta tudjuk: a Németország területén lévő koncentrációs táborokban nem folyt elgázosítás. /Csakis a Lengyel Főkormányzóság területén voltak megsemmisítő táborok - legalábbis a jelenleg érvényes holodogmatika tanítása szerint./

Egy Sophia Litwinska, valamint egy Regina Bialek nevű "túlélő" legalább nem tévedett ekkorát: ők ugyanis az auschwitzi gázkamrákból "menekültek meg", éspedig úgy, hogy a gaz SS-katonák valamilyen okból kinyitották az ajtót, és őket kettőjüket kiszabadították a halálos méreggel teli helyiségből. Hogy miért éppen őket? Mit csináltak a többiek, amikor két társuk kiszabadult? Maszkban, vagy védőfelszerelésben voltak az ajtót nyitogató SS-katonák? És vajon miért volt jó a náciknak, hogy borzalmas bűneik két szemtanúját életben hagyják?

Aki ilyesfajta kérdéseket föltesz, az gyűlöletet kelt, rasszista és náci, aki sok-sok év börtönt érdemel. Ezért tehát ne is bolygassuk ennek a különös szabadulásnak a részleteit.

De van még itt sok más csoda is. /Elvégre egy vallás nem lehet meg csodák nélkül./

Mary Seidenwurm Wrzos is ravasz egy teremtés lehetett: ő a majdaneki gázkamrából menekült meg, éspedig úgy, hogy amikor áramlani kezdett a gáz „a három fekete lyukon keresztül", a hölgy elkezdett dörömbölni az ajtón, és azt kiabálta, ő egy német őr, aki tévedésből került be. Erre föl az aljas náci katonák kinyitották az ajtót, és kihúzták a leleményes nőt. A többi fogoly minden bizonnyal belenyugodott a sorsába, mert nem követték a példát, nem dörömböltek, és még csak nem is támadtak rá a kamrába belépő németekre, s menekülni sem próbáltak. Furcsa persze ez az egész, mert nekünk azt mondják, a nácik, kiváltképpen pedig az SS-katonák egészen rendkívüli módon gonosz és elvetemült emberek voltak, ennek ellenére Mary Seidenwurm Wrzost nem küldték vissza a gázkamrába, holott feltehetően szabadulása pillanatában látszott, hogy nő, aki nem lehetett SS-őr a lágerben.
De még ha lettek volna a gyengébbik nemhez tartozó őrök Majdanekben, előbb-utóbb csak ki kellett derülnie, hogy Mary nem tartozott közéjük. Vagyis alaposan átverte az SS-t, de érdekes módon a haja szála sem görbült. 

Aztán élt valaha egy Mietek Grocher nevű ember, aki arról számolt be, hogy ő egyszerűen kiszökött a majdaneki gázkamrából, mégpedig a még nyitva hagyott ajtón /!/ át, amikor is az egyetlen SS-őr /!/, aki a helyszínen volt, másfelé nézett /!/.  

Mármost egy tanulság levonható: a gázkamrából több nő jutott ki élve, mint ahány férfi. Talán azért, mert a gyengébbik nem tagjai válságos pillanatokban nem esnek pánikba, nem hisztériáznak, ellentétben a férfiakkal, akik azonnal depresszióba esnek, és beletörődnek a sorsukba? Lehetséges.

Egyébként nem is gondolná a kedves olvasó, milyen sokan tudtak kiszökni a gázkamrákból.

Inga Gottfarb, egy svéd-zsidó "írónő" Den Livsfarliga Glömskan /A végzetes felejtés, Brombergs, Stockholm, 1986/ című könyvében idéz egy New York-i amerikai zsidó szervezethez 1945 májusában íródott levélből /firkálmányának 162-163. oldalán/, melynek szerzője állítólag a következőt írta: " Sokan voltak Auschwitzban, akiknek elgázosítási számuk a karjukra volt tetoválva. Néhányuknak sikerült kijutni a gázkamrákból az ablakon keresztül."
Ezen a ponton szükséges leszögezni, hogy a "Miért építettek a gázkamrába ablakot?", továbbá a "Miért nem mászott ki mindeki az ablakokon át?" típusú kérdéseket senki ne tegye fel, mert ha mégis megteszi, antiszemita, kirekesztő és gyilkosságra uszít.

Azért mégis jó lenne tudni, vajon holokauszttagadásnak, bűncselekménynek minősül-e, ha bárki is a gázkamrákból kiszabadult, illetve a náci lágereket megjárt állítólagos "szemtanúk" állításaiban kételkedni merészel?

Perge Ottó - Kuruc.info