Sulejka Klein, a cigótábor egyik lakója
"1944. augusztus 2-áról 3-ára virradó éjszaka leforgása alatt a Birkenau II. E. táborában – közkeletű nevén: cigánytáborban – több, mint háromezer cigány származású embert, férfit, nőt, gyereket és időset végeztek ki a tábor felszámolása miatt. Akikkel nem végzett a táborban az éhség, a járvány, akik megélték még ezt a napot is, azok még reménykedtek abban, hogy túlélik. A gázkamrák felé tereléskor – egy visszaemlékező német őr leírása szerint – rájöttek a cigány férfiak a szörnyű tervre, és fegyvertelenül is megpróbáltak ellenállni. A küzdelem eredménye csak annyi volt, hogy a gáz helyett a golyó, a meszesgödör tüze, és a vasrúd végzett az ellenállókkal. Valami csontig ható túlélési ösztön, mely akkor is lázad az erőszak ellen, ha látszatra nincs értelme a lázadásnak. Az emlékművet ezen embereknek – és még mindazoknak, akik a világháború áldozataivá váltak – tiszteletére állították fel. Ennél az emlékműnél minden évben az ország számos pontjáról érkező emberek róják le tiszteletüket a háború áldozataiért, egy megemlékezés keretein belül. Az emlékmű helyszíne: 8800 Nagykanizsa, Vár út, Ifjúsági Park." /Roma Portál/
"1944. augusztus másodikán – egyetlen éjszaka alatt – négyezer romát megölve felszámolták az auschwitzi cigánytábort." /Múlt-Kor Történelmi Portál/
A zsidóság köreiben elterjedt holokauszt kifejezés cigány megfelelője a porajmosz, ami elnyeletést, megsemmisülést, füstté válást jelent cigány nyelven. 
Hatvanöt évvel ezelőtt, 1944. augusztus 2-án éjjel a náci pribékek Auschwitzban kiürítették a „cigány-lágert” és ezen az egy éjszakán több, mint ötezer szerencsétlen ember pusztult el származása miatt a faji gyűlölködés következtében. Egyébként a holokauszt során közel félmillió cigány embert öltek meg a nácik szisztematikusan a halálgyárak bugyraiban. /Mazsihisz honlapja/
Most akkor mennyi is a valóságos áldozati szám, gyerekek? A "több, mint háromezer", meg a "több, mint ötezer" között azért jelentős különbség van, nemdebár? És vajon meddig fogjátok még feljebb nyomni ezeket a teljesen légből kapott számokat? Roppant érdekes kérdés, mert valami azt súgja, a "több, mint ötezer" nem a végleges adat. Talán a hatezernél megállnak a fiúk, de lehet, hogy a 60 ezerig is elmennek. 

Egyébként senki sem tudja megmondani, mi is történt pontosan 1944. augusztus 2-áról 3-ára virradó éjszaka az auschwitzi "cigánytáborban". A fenti adatok forrása eredetileg Danuta Czech számtalan alkalommal kiadott Auschwitzi Kalendáriuma lenne, ahol 2898 "elgázosított" cigányról tesz említést a szerző.
Carlo Mattogno revizionista történész azonban úgy véli, csupán 1490 cigány hiányzik az auschwitzi statisztikából, ami természetesen még nem bizonyíték arra, hogy őket "elgázosították" volna.
Na de ami a lényeg: Danuta Czech szerint 2898 cigányt öltek meg a "náci pribékek" az auschwitzi "halálgyár bugyraiban", ebből lett aztán teljesen légből kapottan több, mint három, négy, majd több, mint ötezer. És aligha lesz egyhamar megállás. Bizonyíték, dokumentum természetesen egy szál se.
Csak a "náci pribékek" vannak, meg a "halálgyár bugyrai", és más hasonlóan bombasztikus kifejezések, ezen kívül a "több, mint ötezer", " ötszázezer", "hatmillió" áldozatról szóló mesék. Ilyen módszerekkel írják a holotörténelmet.

Kételkedni, bizonyítékokat számon kérni pedig börtönbüntetés terhe mellett szigorúan tilos.
Perge Ottó - Kuruc.info
(A kép forrása: kz-gedenkstaette-neuengamme.de)
Kapcsolódó: