Kedves Zsoca!
Mindig szomorú látni, ha egy tehetséges ember jellemtelen. Mert a tehetségedhez kétség sem fér, elég csak a fantasztikus filmsorozatodra utalni a Kárpát-medencéről, 1100 év Európa közepén címmel, vagy számos emlékezetes publicisztikádra. Sajnálatos viszont, hogy gerinc nem jutott neked, mert harcolhatnánk vállt vállnak vetne a szebb magyar jövendőért, ahogyan a Jobbik harcol minden nap az ellenséges sajtó uszítása közben. A csahos kutyák között most már ott acsarog egy jobb sorsa érdemes zsurnaliszta is.
Mondd, Zsocám, hány forintot vettél fel ezért a cikkért Simicskától? Akit jó tíz éve még nagyon nem szerettél (amikor elkezdtek feltűnni embereivel a Fidesz környékén), és ezt "bátran" meg is írtad a neked kenyeret adó Népszabadságnak, amelynek fejléce büszkén hirdette még akkor, amikor nekik dolgoztál, hogy szocialista napilap. Persze dolgoztál te a 168 órának is, a lényeg, hogy valaki megfizesse szolgálataidat. Valamiből élni kell...
Nem csupán eladod pár ezüstért a tehetségedet, de férfihoz méltatlan módon gyáva is vagy. És itt nem csupán legutóbbi, izzadtságszagú mocskolódásodra gondolok. Valószínűleg a fideszes haverok már hetek óta noszogattak: "csapj oda, Zsoca, csapj oda a Jobbiknak! Nagyon jönnek fel ránk, szükség van már egy kis "polgári" gyűlöletkampányra, mert a végén még nem lesz egyedül kétharmadunk!"
Te mindig is kapható voltál az ilyen cikkekre, és megrendelésre legyártottad az éppen aktuális narancsos cikket, ahogyan korábban a Demokratánál is. Kicsit szégyellted ugyan, de a lelkiismeret-furdalást hamar elfeledtette veled a kassza csörgése és Kövér Laca hátba veregetése.
Az egész Magyar Hírlapban közölt nyílt leveled csúsztatásokból állt össze. Senki nem mondta ugyanis, hogy a 20 évért mindenkinek ugyanaz a felelőssége, de mindenkinek van felelőssége, aki részese volt ennek az időszaknak, akkor is, ha ellenzékként asszisztált az ország szétlopásához, tönkretételéhez. Mert kivonulni kevés, tetszettek volna megbuktatni Gyurcsányt, vagy visszaadni a mandátumot, ha nem tudnak semmit tenni. De minimum fellépni a dokumentált választási csalások ellen, miközben a saját belügyminiszterük (2002-ben Pintér Sándor) van hivatalban!
A Jobbik csupán a törvénytelenségek és lopások teljes körét szeretné feltárni, akkor is, ha a narancsosok voltak érintve a panamákban, akkor is, ha szekfűsök, akkor is, ha ibolyások.
Ugyanígy csúsztatás volt az is, hogy Orbán nem szállt páncélautóba 2006. október 23-án, mert a lényeg abszolút nem ez, hanem hogy habozás nélkül cserbenhagyta híveit, és elmenekült a helyszínről, amikor megkezdődött a rendőrterror. Hogy nem páncélautó volt, csak egy Audi A8-as, az körülbelül annyira lényeges, mint Grün Izidor bátorsága a viccben: Betörnek Grünékhez, akit a nappali közepén egy körberajzolt pontra állítanak, azzal hogy halál fia, ha abból kilép. Közben feldúlják a házát, asszonyát és leányait a szeme előtt becstelenítik meg. Amikor távoznak a banditák, az összetört asszony zokogva pofozza urát: - Te gyáva alak, végig tudtad nézni mit művelnek velünk ezek? Mire Grün: - Én, gyáva? Hát nem láttad, hogy fél lábbal végig a körön kívül álltam?!
De amit nem felejt senki veled kapcsolatban, kedves Zsoca - aki ott volt vagy hallotta -, az néhány évvel ezelőtt történt. Egészen pontosan 2002. december 1-jén, amikor a D-209-es személyében olyan miniszterelnöke lehetett Magyarországnak, aki Erdély elszakításának és Oláhországhoz való csatlakozásának számunkra gyötrelmes román diadalünnepét Budapesten együtt ünnepelte a bocskoros rablók miniszterelnökével, Adrian Nastaséval - többek között a degenerált Habsburg Gyurika és számos balliberális pojáca társaságában, akikhez - mint utána panaszolta - az atlantista Németh Zsolt csak azért nem csatlakozott, mert nem hívták meg. A maroknyi egészséges magyar - mint jobbágyok a grófi szérűn - ott gyülekezett az utcán, a szálloda előtt, kiemelt rendőri készültséggel körülvéve. Ott voltál te is, nagyon helyesen - és buzdítottad a mieinket. Amikor a rendőrsorfal felsorakozott előttünk, hogy elhallgattasson és elzavarjon minket, akkor szóltál a melletted állóknak, hogy ki kell tartani akkor is, ha megindulnak a robotzsoldosok, és senki nem engedheti el a másik kezét. Két perc múlva megindultak a rendőrök, és a srác, aki melletted állt, és azóta is velünk van, és a nemzeti ügyet képviseli, meglepődve nézett körbe, hogy az ő kezét szorító Bayer Zsolt egy szempillantás alatt kámforrá vált. Pedig akkor még nem használtak könnygázt, vagy fejre célzott gumilövedéket.
Zsolti, aki a harc közben elhagyja a csatateret, az áruló, és minden hadsereg habozás nélkül hadbíróság elé állítja! A gyávaság olyan bélyeg, amit férfiember csak tettekkel tud lemosni magáról. S nem megrendelésre írt rágalmakkal...
De ha már tüntetés, biztos emlékszel rá, hogy pár éve kitiltottak Romániából téged. Bíró Péter, aki nem érdekből, hanem meggyőződésből magyar, az irántad érzett szolidaritásból és őszinte felháborodástól vezetve tüntetést szervezett saját neve alatt és saját költségére, melletted! Ezt nem hogy nem köszönted meg neki, hanem a Fidesz-vezetéssel hatalmas nyomás alá helyeztétek, hogy mondja le, mert szerintetek ártana a pártnak. Mivel erre nem volt hajlandó, te önhatalmúlag bejelentetted a Hír Tv-ben, hogy elmarad a tüntetés. Azóta, ha meglátod otthon, Solymáron Pétert, akkor átmész az utca másik oldalára. S még neked van képed bármilyen baráti viszonyt bárkin számon kérni!?
Hanyatló újságírói pályafutásod mélypontja volt két hete, hogy a saját műsorodban az Echo TV-n lehetőséget adtál a pátyi ingatlanpanama mögött álló "beruházóknak", hogy kifejtsék érveiket, miért akarnak beépíteni egy újabb jelentős zöldterületet a Zsámbéki-medencében, és honnan telepítenének oda 5-6000 embert, akik meg tudják fizetni a tervezett 1 milliós négyzetméterenkénti árat. Az idegennyelvű középiskola terve már készen áll, és kedélyesen csevegtetek róla a műsorban. Miközben tisztában kellett legyél, hogy az ügylet mögött a Grupo Milton és rovott múltú tulajdonosa, Kovács Bence János áll, akinek viselt dolgaival van ma tele a sajtó. Nagyon jól tudod, hogy nem fognak 5 milliárd forintért közérdekű beruházásokat végezni, hanem az ingatlanspekuláció legprimitívebb fajtájában utaznak: fillérekért felvásárolják a szántókat, hogy átminősítve építési telkekként tudják értékesíteni az eredeti vételár sokszorosáért. Nem az első ilyen eset, mert olyan politikai elitünk van, amely pár forintért szívesen eladja a magyar földet. Zsolti, állítólag te 5 millió forintot kaptál ettől a cégtől a mongóliai utadhoz. Megérte? Vagy az Arago Zrt-től (Leisztinger-érdekeltség) kapott pénz?
Azt is mondják a jól értesültek, hogy Széles zsoldjába állandó kaszinó-adósságaid miatt szegődtél, amiket ő fizet ki. Ettől még nem kellett volna olyan mélyre süllyedned, amely az alapvető újságíró etikával van ellentétben! Mert megpróbálni összemosni az ún. cigánygyilkosságokat a Kuruc.infón keresztül a Jobbikkal, olyan aljas és átlátszó dolog, amire eddig csak Kolompár Orbán, Horváth Aladár és Iványi Gábor vállalkozott. (Tudod, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség lelkésze, Orbán Viktor első két gyermekének, Ráchelnek és Sárának a "keresztelője", aki ezek szerint az Orbán család bizalmasa.) Miközben minden újságot olvasó ember tisztában kell legyen avval, hogy ez az ügy olyan titkosszolgálati provokáció volt, amellyel polgárháborút akartak kirobbantani azok, akiknek semmi nem drága hatalmuk megőrzése és az ország destabilizálása érdekében. Katonai hírszerző és izraeli kibucban kiképzett zenész volt a rettegett bandában, amelynek további megfigyelését akkortól tiltotta meg szigorúan az NBH, amikor a regionális szervezet jelentette, hogy fegyverbeszerzésre készülnek. S megpróbálod a Kurucra meg ránk kenni ártatlanok vérét? Ez jobb korokban vért kívánna...
S tudod, a leginkább sajnállak. Mert te is tudod, hogy igazunk van, és a jó irányt képviseljük, amit szíved szerint te is tennél, ha nem lennétek a Likud testvérpártja, és az Európai Néppárt zászlóvivői. Így marad neked a zsideszezés kikérése, és Csintalan "apó" sajnáltatása, aki '94-ben az MSZP győzelmekor még büszkén hányta a cigánykereket, de azóta ugye már a Hír TV résztulajdonosaként hirdeti a polgári "éthoszt" a stúdióból, aki, ha éppen nem alszik, akkor minősíthetetlen hangon szidalmazza a telefonálókat, ha Izraelről szót merészelnek ejteni.
Te narancsbőrbe bújtál, és ha nehéz is gyomorral bírni ezt a társaságot, azért eltartanak, ha gond van. Így hát sanda szándékkal hazudozol rólunk, miközben próbálod önmagad meggyőzni, hogy a jó oldalon állsz. S nehogy azt hidd, hogy nem látnák át egyre többen rajtad! A hitelességed utolsó morzsáit élted fel.
Lenhardt Balázs