Talán nem érdemes túl sokat elmélkedni azon a kérdésen, hogy Németh Sándor, a Hit Gyülekezete „vezető lelkésze” elmebeteg-e vagy sem. Számos jel arra utal, hogy régóta súlyosan bolond az ipse, igaz, sokan vannak, akik arra hívják fel a figyelmet: Sanyi bácsi nagyon is okos és ravasz, ugyanis az elsők között ismerte fel Magyarországon, hogy a cionista zsidók szolgálata anyagilag milyen roppant kifizetődő.
Az én véleményem a következő: ha valaki egy életen át a hatalomért és a pénzért zsidó fenekeket nyal, könnyen megbolondulhat. Szerintem Sanyi bátyánk eljutott már az elmebetegség olyan bugyraiba, ahonnét már csak a szája előtt tornyosuló seggeket látja. Nyalna, nyalna, még többet és többet, és mégis úgy érzi, nincsenek vele megelégedve. Szörnyű lehet.
A szerencsétlen elmeháborodott karácsonykor interjút adott a Hit Gyülekezet tévéjének, ahol is Ungvári Tamás magyargyűlölő zsidóval beszélgetett. A nem is oly rég „keresztény holokauszttal” riogató elmebajos Németh Sándor ezúttal többek között „Jézus Krisztus zsidó identitásáról” értekezett, nem felejtve el megemlíteni, hogy „Jézus a szupermen” és „Cion a leszállópálya”. A sürgős orvosi kezelésre szoruló páciens szerint „Jézus zsidó etnikumának újrafelfedezése Izraelben is zajlik”. A zavarodott elméjű embertől nem lehet zokon venni, hogy teljesen természetesnek veszi imádott zsidó népe Messiás-várását, ezzel szemben a síiták Messiás-várásáról azt gondolja, súlyos következményekhez vezet. „Érdemes a perzsák messiásvárására figyelni, mert az politikai szintre emelkedett, és siettetni akarja a vég eljövetelét – márpedig ebből nagy baj fog származni” – próbálta megmagyarázni Sanyi bácsi a cionista propaganda útmutatásainak megfelelően, hogy miért kell szeretett Izraelének és a cionista lobbi irányítása alatt álló USA-nak háborút indítani Irán ellen.
Sanyi bátyánk szerint a „cionizmus nem szitokszó, hanem bibliai jel”, a Messiás nemsokára visszatér, amit onnan lehet tudni, hogy a zsidók visszatértek ősi hazájukba. De mint a régi próféciák is megjósolták, a Megváltó újbóli eljövetelét „rendkívüli feszültség, terror és háborúk kísérik, ezért próféták ezt a folyamatot a szüléshez és a szülési fájdalmakhoz hasonlítják.” Ezért tetszik vagy sem, „a világválság a Messiás visszajövetele előtt egyre mélyebb és intenzívebb lesz, amit nem lehet gazdasági-politikai eszközökkel megoldani, mert annak metafizikai alapjai vannak” – közölte az elmebajos Németh. Hogy a „keresztény holokauszt” is része lesz-e a Messiás visszajövetele előtti „szülési fájdalomnak”, azt Sanyi bácsi nem árulta el.
De mindennek ellenére a hibbant „vezető lelkész” úgy véli, egyáltalán nincs minden veszve, mert „az események sokakban megvilágosodást fognak eredményezni” és ezek a megvilágosodott emberek sok mindent megtesznek majd azért, hogy „a történelem végkifejletében is élhető legyen a világ”. Tény, ami tény, Németh Sándorunkon kívül sokan mások is bíznak abban, hogy minél többen megvilágosodnak végre. Azonban Német Sándor aligha reménykehet: az ő fejében már végleg eluralkodott a sötétség.
Perge Ottó