Az izraeli házelnök hazugságoktól hemzsegő, arcátlan hangvételű levélben közölte Kövér Lászlóval, a Magyar Parlament elnökével, hogy a Nyirő József emlékére tartott rendezvényen való részvétele miatt nemkívánatos személy Izraelben, s nem méltó arra, hogy jelen lehessen a Raoul Wallenberg svéd diplomata születésének 100. évfordulóján tartandó jeruzsálemi megemlékezésen. A magyar kormány az arcátlanság visszautasítása helyett elkezdett gazsulálni, magyarázkodni, s a megemlékezésen most már államelnöki szinten képviselteti magát.

Reuvén Rivlin, a kneszet elnöke
Reuvén (Ruvi) Rivlin, az izraeli parlament elnöke néhány nappal ezelőtt Izraelben nemkívánatos személynek nyilvánította Kövér Lászlót, mert nemrégiben Székelyudvarhelyen részt vett a Nyirő József emlékére tartott megemlékezésen. Magyarán, Kövér nem lehet részese a Raoul Wallenberg születésének 100. évfordulóján Izraelben tartandó megemlékezéseknek. A botrányos izraeli lépést követően Magyarországon napokon keresztül arról folyt a vita, hogy vajon a magyar házelnök mikor kapta meg Rivlinnek, a Likud héjájának levelét, nem pedig az iromány arcátlan, pökhendi tartalmáról, Kövér László, s személyén keresztül a magyarság arcul csapásáról.

Kövér Lászlónak ezért kell lakolnia
„Megrökönyödtünk a hír hallatán, amely arról szól, hogy Ön részt vett Nyirő József antiszemita író emlékére rendezett eseményen. Ezzel a lépésével Ön nyíltan kinyilvánította azonosulását azzal az emberrel, akinek pártja a magyarországi hatalom részeseként együttműködött a náci gyilkosokkal a zsidó nép megsemmisítésére kidolgozott terv megvalósításáért. Aki ilyenfajta eseményeken részt vesz, az nem lehet jelen egy olyan rendezvényen, amelynek célja megtisztelni Raoul Wallenbergnek, a világ nemzetei igazának emlékét” - idézi több izraeli lap is Reuvén Rivlin levelének részletét.
Kövér László és a magyar kormány Reuvén Rivlin arcátlan, pontatlan (Nyirő József nem volt tagja a Nyilaskeresztes Pártnak – H. J.) és a diplomácia világában szokatlan útszéli hangon megfogalmazott levelére úgy válaszolt, hogy az irományt „okafogyottá” nyilvánította, mert a magyar házelnök egyéb elfoglaltsága miatt úgysem tudott volna elutazni a Szentföldre, de rögtön hozzátette: Áder János köztársasági elnök biztosan ott lesz. A budapesti kormánynak, ha lenne némi önbecsülése, a következőképpen kellett volna válaszolnia: ha Kövér László nemkívánatos személy Izraelben, akkor a budapesti kormány részéről senki nem vesz részt a Wallenberg-évforduló eseményein. Csak zárójelben jegyezzük meg, hogy az elmúlt két évtizedben Magyarországon valóban szélsőséges izraeli politikus is jártak, mint például a „Budapest díszvendégének” kikiáltott Ávigdor Lieberman külügyminiszter, aki nem is oly rég az Asszuáni-gát lebombázását javasolta az izraeli légierőnek.
Reuvén Rivlin izraeli házelnök erkölcsöt prédikál Kövér Lászlónak, s rajta keresztül a magyar népnek, miközben a budapesti kormány illetékesei meghátráltak, meghunyászkodtak, ahelyett, hogy közölnék a Likud héjájával: nem a magyar házelnök a vezető politikusa egy olyan pártnak, amelyet az Irgun (Écel) nevű zsidó terrorszervezet főparancsnoka, Menáchem Begin alapított. Arról a Likud-alapító Menáchem Beginről van szó, akinek terrorlegényei annak idején egyéb „hőstetteik” mellett fölrobbantották a jeruzsálemi Dávid Király Szállót vagy kiirtották Dír Jászin palesztin falu civil lakosságát.
Reuvén Rivlin a Kövér Lászlónak írt levelében (amelyet egyértelműen a szélhámos Elie Wiesel néhány nappal korábban küldött, hasonló tartalmú levele ihletett – H. J.) Nyirő József író emlékét is besározza. Ha a magyar kormánynak lenne némi önbecsülése, a magyarázkodó meghunyászkodás és Áder János Szentföldre küldése helyett emlékeztette volna a Likud héjáját: Magyarországnak nincs és nem is volt olyan Kossuth-díjas írója, költője, mint például az izraeli Abba Kovner Izrael-díjas (ez a legnagyobb állami elismerés Izraelben – H. J.), aki a Vörös Hadsereg tankjai mögött lopakodva partizánként derekasan kivette részét a litván keresztény nemzeti rétegek legyilkolásából, majd később, közvetlenül a háború után társaival együtt tervet dolgozott ki hatmillió német polgári személy megmérgezésére. Kovner és terrorista társai a németországi nagyvárosok vízhálózatába kívánták bejuttatni a gyorsan ölő mérget, ám a koszorús költőt-írót-partizánt a szövetségesek már Toulon francia kikötővárosban lekapcsolták. (A méregrakományt még idejében a tengerbe lökte.) Abba Kovner 1961-ben, úgymond tanúként prédikált erkölcsöt a jeruzsálemi Eichmann-per tárgyalásán.

Abba Kovner, a Vilniusban grasszáló partizán
A Kövér Lászlót Jeruzsálemből kitiltó Reuvén Rivlin az elmúlt napokban Németországban látogatta végig az ottani holokauszt-emlékhelyeket, miközben a németeket az Izraelnek szánt további katonai és gazdasági támogatásra ösztökélte, időt szakított arra is, hogy megdicsérje Áder Jánost és a magyar kormányt, amiért az arcul csapott magyar házelnök helyett Magyarország most már államelnöki szinten képviselteti magát a szentföldi Wallenberg-évforduló eseményein.
Hering József – Kuruc.info