Zoom: Magyarok tartottak hat évig rabszolgaként egy magyart Angliában
24.hu: Négy magyar hat évig tartott rabszolgaként egy magyar férfit Angliában
Blikk: 6 éven át rabszolgaként tartották: 4 magyar foglya volt a férfi Angliában
Ilyen címekkel tálalta a nagyon magyar sajtó az alább zoomos tolmácsolásban olvasható történetet. Kétség nem fér hozzá, hogy igazat írnak, és magyarokról van szó, akárcsak a korábbi, szintén oldhami esetben:
És most következzék a legújabb történet:
Magyarok tartottak hat évig rabszolgaként egy magyart Angliában
Négy magyart tartóztattak le az angliai Oldhamben: egy szintén magyar férfit tartottak fogva hat éven keresztül rabszolgaként. Az eset még decemberben történt, de a rendőrség most közölt részleteket az ügyről, amelyet a Manchester Evening News írt meg.
Zoom
A Manchester közeli városban egy padlásban kellett élnie az ötvenes éveiben járó férfinek, akit fizetség nélkül dolgoztattak.
A férfit a rendőrség speciális, rabszolgaság elleni egységei szabadították ki a padlásról. A nyomozók szerint az eset jól illeszkedik azon ügyek sorába, amelyekben külföldiek kizsákmányolják védtelen, kiszolgáltatott honfitársaikat.
Zoom
A magyar férfit kizsákmányolói egy gazdaságban dolgoztatták, és fémhulladékot is kellett gyűjtenie Oldham Greenacres nevű negyedében.
Egy 22 éves és egy 60 éves férfit, egy 23 éves nőt, és még egy nőt vettek őrizetbe a rabszolgatartás miatt. Az egyikük ingatlanjának a padlásán tartották fogva a férfit. A kihallgatásuk után azonban kiengedték őket. Mindannyian magyarok, és a modern rabszolgaság elleni jogszabályok alapján folyik ellenük most is eljárás.
A rabszolgaként tartott férfire úgy bukkantak rá, hogy egy gazdaságban figyeltek fel egy másik, 66 éves férfire (az ő nemzetiségéről nem írt a Manchester Evening News), akit a banda egyik tagja minden reggel és délután autóval fuvarozott a munkahelyére.
Az áldozatot és a másik, 66 éves férfit is biztonságos helyre szállították.