MTI-hírek
1944. december 9. 11 óra 20 perc
A Nemzetvezető távirata a Führerhez

A Magyar Távirati Iroda jelenti:
A Nemzetvezető a Német Birodalom elhagyásakor az alábbi táviratot intézte a Führerhez:
Őnagyméltóságának, a Nagynémet Birodalom Vezérének
Vezéri Főhadiszállás
A Német Birodalmat, Führer, életem egyik legnagyobb élményének legmélyebb benyomásaival hagyom el. Beszéltem Önnel, Führer, és szavaiból az a győzelmet tudó akarat és elhatározott tetterő sugároztak, amelyek hivatva vannak arra, hogy ne csak megnyerjék a nemzetiszocialista világnézet eme világtörténelmi háborúját, hanem hogy fel is építsék a nacionalista és szocialista élet becsületes és értékteljes új rendjét.
Boldog és büszke vagyok, hogy a magyar nemzetet ehhez a közös célunkhoz, a háború és a béke győzelméhez vezető úton teljes bajtársiasságban, fegyverbarátságban és becsületben Nagyméltóságoddal tökéletes egyetértésben vezethetem. Biztosíthatom, hogy Ön, Führer, sohasem fog csalatkozni nemzetem hűségében, hitében és hősiességében. Én és nemzetem történelmi kötelességünket minden körülmények között a magyar–német fegyverbarátság elválaszthatatlan sorsközösségében fogjuk teljesíteni, hogy hozzájárulhassunk a hungarista élet és a nemzetiszocialista új Európa győzelmes felépítéséhez, valamint a világ jó, szép és igazságos újjárendezéséhez.
Fogadja Führer, nagyrabecsülésem kifejezését.
Szálasi Ferenc

Kemény Gábor báró külügyminiszter távirata Ribbentrop birodalmi külügyminiszterhez
A Magyar Távirati Iroda jelenti:
Báró Kemény Gábor külügyminiszter a Német Birodalom elhagyásakor az alábbi táviratot intézte Ribbentrop birodalmi külügyminiszterhez:
Nagyméltóságú Joachim von Ribbentrop úrnak, birodalmi külügyminiszternek, Berlin.
Amikor a német területet elhagyom, legmelegebb köszönetemet fejezem ki Nagyméltóságodnak a bajtársias fogadtatásért a Führer főhadiszállásán. Meggyőződésem, hogy ezen a napon Magyarország és a Német Birodalom között új, szent és győzelmes szövetség létesült a közös nemzetiszocialista világnézet és a győzelmi akarat szövetsége. Amint a Nagynémet Birodalom és a német nép a nemzetiszocializmustól, úgy Magyarország a hungarizmustól van eltelve és minden tragikus megpróbáltatása és egy a némettől idegen cimboraság áruló kísérletei után elszántan, harcra készen és a győzelem tudatában áll Németország oldalán. Az út és a cél most világossá váltak és feltartóztathatatlanul vezetnek a háborúban fegyverbarátságunk győzelméhez és a béke eléréséhez.
Boldog vagyok, hogy ebben az irányban Nagyméltóságoddal a tökéletes bizalom és közös célkitűzés jegyében együttműködhetem.
Kiváló nagyrabecsülésem kifejezésével
báró Kömény Gábor.