Közlemény kommentár nélkül: 2007-04-04-én dél körül kimentem a Szabadság térre, a szovjet emlékmű körüli  rendezvényeket megtekinteni. Eközben eleinte kulturált majd heves szóváltásba kerültem az ott jelenlévő szélsőbaloldali csoportosulás némely tagjával, de ez a közelben zajló, az orosz megszállást dicsőítő ünnepséget nem zavarta. Röviddel ezután, a konfliktus közvetlen helyszínétől távolodva, előbb igazoltattak, majd azzal a felszólítással, hogy "ezt ne lássák"; Bana Tibor tagtársammal együtt a rabomobilhoz kísértek, amibe betessékeltek. Novák Előd ekkor már a járműben ült.

Gyorskocsi utcai kihallgatásom elején közölték velem, hogy a rendőrségi jegyzőkönyv szerint én többszöri felszólítás ellenére sem távoztam. Ezt cáfolva elmondtam, hogy a rendőri intézkedésnek ellent nem állva az igazoltatás során kerültem először verbális kapcsolatba az eljáró közeggel. Sem a rendőrség, sem a rendezők, sem a civil résztvevők nem szólítottak fel távozásra.

Ennek ellenére, rendzavarás címen szabálysértési eljárás indult ellenem, jogtalan előállításomat követően. A rendőrség szólás és mozgásszabadságot sértő magatartása egy történelem szemétdombjára került ordas eszme védelmében, összeegyeztethetetlen a demokratikus európai jogállamok elveivel. Magyarázatot várok arra, miért tartottak fogva csaknem nyolc órán keresztül, megakadályozva, hogy a részt vegyek a nap további rendezvényein.

Elszaszer T. Csörsz
alapszervezeti elnök
Jobbik Magyarországért Mozgalom - Érd