Megkezdődött a Fidesz tisztújító kongresszusának második napja vasárnap a budapesti Hungexpón. Nem sokkal fél 11 előtt Szájer József és Gál Kinga levezető elnökök köszöntötték a küldötteket, akik előzőleg nagy tapssal, felállva fogadták a kongresszusra érkező Orbán Viktor pártelnököt. (Viktor! Viktor!!)

Szombaton 2022 küldött mandátumát igazolta a kongresszus, vagyis ennyien szavazhatnak majd a várhatóan 11 óra után kezdődő tisztújításon, amelynek során újabb két évre választ elnököt és alelnököket a kongresszus.

Az elnöki posztért egyedül Orbán Viktor indul, a négy alelnöki helyre pedig Schmitt Pál szombati visszalépésével már csak négyen pályáznak: Varga Mihály, a zsidó Pokorni Zoltán és Pelczné Gáll Ildikó jelenlegi alelnök, valamint Kósa Lajos, Debrecen polgármestere.

A szavazás ideje alatt Tőkés László királyhágó-melléki református püspök, Semjén Zsolt, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) elnöke, valamint Tarlós István, a fővárosi Fidesz-frakció vezetője mond beszédet.

Az eredményhirdetés után mondja el kongresszusi beszédét Orbán Viktor, amelyben szól készülő könyvének elemeiről is. (Éljen! Éljen!!) Ez az előzetes tervek szerint fél egy körül kezdődik.

A kongresszus helyszínén, a Hungexpón a szombati naphoz hasonlóan vasárnap is színes programokkal, fórumbeszélgetésekkel, koncerttel és a kirakodóvásárral várják az érdeklődőket.

(MTI korrigálva)