Őrizetbe vette a rendőrség a szegedi "közösség tagja elleni erőszak" bűntettével megalapozottan gyanúsított férfit.
Azonosította a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság azt a férfit, aki megalapozottan gyanúsítható a 2015. július 18-án 22 óra 35 perc körüli időben az Újszegedi Partfürdőnél elkövetett közösség tagja elleni erőszak bűntettével.
A rendőrség a gyanúsítottat őrizetbe vette. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság az ügy iratait hatáskör és illetékesség hiánya miatt a Szegedi Nyomozó Ügyészségnek megküldte.
Az sajnos nem derül ki a rendőrségi közleményből, hogy a Délmagyar és a többi kóser médium által "félvér magyar fiatalemberként" aposztrofált áldozat melyik felének közössége ellen történt az erőszak.
(Police.hu nyomán)
Frissítés: A gyanúsított nem rendőr - akkor mi?
Őrizetbe vette a rendőrség azt a férfit, aki a megalapozott gyanú szerint azért támadt egy szegedi fajgyalázó lányra, mert barátját illegális bevándorlónak gondolta – közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője kedden az MTI-vel.
Szenti Szabolcs elmondta, azonosította a rendőrség azt a férfit, aki megalapozottan gyanúsítható az Újszegedi Partfürdőnél szombaton elkövetett erőszakos cselekménnyel.
A rendőrség a gyanúsítottat őrizetbe vette. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság az ügy iratait hatáskör és illetékesség hiánya miatt megküldte a Szegedi Nyomozó Ügyészségnek – tudatta a szóvivő.
Az MTI kérdésére, azzal összefüggésben, hogy a rendőrség általában akkor hivatkozik hatáskör és illetékesség hiányára, ha az érintett tagja a hivatásos állománynak, az őrnagy leszögezte: a gyanúsított nem rendőr.
Ennél többet nem közölt.
2. frissítés: Most sem a cigánybűnözés áldozataiért firkáltak papírszívecskékre a "civilek"
Demonstráción fejezték ki szolidaritásukat a Szegeden megvert diáklánnyal "civilek" a budapesti Erzsébet téren kedd este.
A budapesti Erzsébet téren mintegy kétszáz demokrata csendes, zenés megemlékezést tartott. A megjelentek cédulákra, papírszívekre írt üzeneteken fejezhették ki szolidaritásukat a megvert fiatalokkal.
Arról nem érkezett hír, hogy a szintén szombat este, pont a demonstráció helyszínén cigányok által összevert magyar lánynak üzentek-e a kis papírszívecskéken.
(Kuruc.info - MTI nyomán)
3. frissítés: Büntetésvégrehajtásban dolgozhatott a feltételezett elkövető
A hvg.hu értesülése szerint a rendőrség azért küldte át az ügyészségnek az ügyet, úgy tudjuk, azért, mert a feltételezett elkövető egy bv-intézet dolgozója.
Ugyanis az ügyészség viszont akkor járhat el, ha a feltételezett elkövető rendőr, büntetésvégrehajtási dolgozó, katona, bíró vagy országgyűlési képviselő. A rendőrség azt cáfolta, hogy a vélt elkövető rendőr volna, a hvg.hu értesülése szerint nem is az, hanem egy bv-dolgozóról, vagyis gyaníthatóan egy börtönőrről van szó. Az mno.hu késő esti információja is ezt erősíti, ők úgy tudják, a férfit már kirúgták munkahelyéről, bizonyára a verekedés miatt.
A rendőrség még nem hallgatta ki, mivel nem is hallgathatja. Az ügyészség pedig azt közölte, hogy szerdán mondanak bővebbet.
 (HVG nyomán)