Az áldozat...
2007 szeptember 21-én a 12 éves Emily Haddock nem ment iskolába, beteg volt, ezért otthon maradt az ágyában. Szerencsétlenségére aznap négy néger készült betörni a családi házukba és - a nyomozók szerint - mivel nem számítottak arra, hogy otthon találják a kislányt, ezért "tanácstalanságukban" többször fejbelőtték.

A holttestre a nagyapja talált rá délután, aki azonnal értesítette a rendőrséget. Az eset észak karolinai Moore megyében történt, a helyi rendőrség közleményében brutálisnak nevezte a támadást, de a továbbiakat illetően homály fedte az esetet, szinte semmi nem látott napvilágot a bestiális gyilkosság részleteiről.

[A négy előállított néger Michael Graham Currie (18), Van Roger Smith Jr., (16) és Ryan Jermar White (18), közül bár egy kivételével az összes felnőtt korú, a helyi rendőrség és a média következetesen 'tiniéként' írta le a támadókat, a tettesek faji mivoltát ismét elhallgatták, az országos médiumok az ilyenkor 'megszokott' módon csupán mínuszos hírként számoltak be az esetről, ha egyáltalán közöltek valamit róla.


és a gyilkosok
Akik ismerték Emilyt úgy emlékeznek rá, mint aki mindig vidám és mosolygós volt. Mindannyiunk szívében nyomot hagyott, ez egy hatalmas tragédia, hogy elment - mondta Michael Sowers a Haddock család lelkipásztora. Sowers szerint Emily családja, édesanyja, bátyja és édesapja képtelen felfogni ami történt. Sokkos állapotban vannak és nem tudnak beszélni az esetről.

A gyilkosság indítékáról nem lehet tudni semmit, azonban többen arra spekulálnak, hogy a négy néger nem számított rá, mikor a rablás szándékval betörtek, hogy valaki a házban tartózkodik, ezért 'megilletődöttségükben' eresztettek több golyót a 12 éves kislány arcába.

Éppen úgy, mint a két fehér fiatal Channon Christian és Christopher Newsom meggyilkolásával kapcsolatban, a fősodratú média most is megpróbálta elhallgatni az esetet, a tettesek faji mivoltát teljesen eltitkolva adtak híradást a bűntényről, ezt is csupán a regionális lapok és a helyi televízió volt képes megtenni.

(News 14 Carolina - ontudat.org)