Aranyérmet szerzett Könnyû Róbert, Könnyû Károly fia a Pécsett megrendezett Kadet Magyar Bajnokságon. Az Egri Városi Sportiskola növendéke ismét igazolta tudását és tehetségét, nem talált legyőzőre kategóriájában, az 50 kilogrammos súlycsoportban.

Friss Európa-bajnoki bronzérmesünk és VB 5. helyezettünk a fináléban magabiztosan múlta felül a KSC öklözőjét, Lakatos Róbertet. Vitányi Antal edző tanítványa gyakorlatilag rajt-cél győzelmet könyvelhetett el a Mecsekalján. A szervezők egyébként nem kis feladatra vállalkoztak, hiszen rekord létszámú nevezést regisztráltak. 41 egyesület, nem kevesebb, mint 143 versenyzővel érkezett Pécsre. A viadalon nagy csatákat vívtak egymással a bokszolók, akik komoly elszántsággal léptek a ringbe.

Az EVSI másik indulója Gáspár Sándor volt, aki kinőtte a 48 kilós súlycsoportot, így Könnyûvel együtt 50 kilogrammban állt a kötelek közé. Gáspár a legjobb 4 közé jutásért szenvedett vereséget, így neki nem sikerült az éremszerzés.

A pécsi nem egy átlagos OB-volt. Nagyszerû színvonal jellemezte az eseményt. Ami esetleg egy picit beárnyékolja a történteket, az két ökölvívó kizárása volt.

A különböző súlycsoportok győztesei:
46 kg: Kanalas Róbert
48 kg: Horváth László
50 kg: Könnyû Róbert
52 kg: Kanalas Dávid
54 kg: Nagy Krisztián
57 kg: Provits László
60 kg: Gabori Ferenc
63 kg: Bogdán Gyula
66 kg: Szabanyin Dimitrij
70 kg: Móna Imre
75 kg: Széll Tamás
80 kg: Hacioglu Serdar
86 kg: Tóth Dávid
+ 86 kg: Lakatos József

Legközelebb november 10-én Egerben rendeznek egy regionális viadalt. Vitányi Antal edző tájékoztatása szerint ez egyben évzáró megmérettetés is lesz.

(agriasport.hu / ZE-RO PRESS)