A Magyar Menedék Könyvesház könyvajánlója. A könyveket a megfelelő linkeken lehet megrendelni, vagy személyesen a boltban lehet megvásárolni.

Németh Miklós Attila
KETTŐS KERESZT avagy a Gárdajelenség
Mi is az a Gárda?
A Magyar Gárda az azonos nevű egyesület által létrehozott mozgalom, amely magját képezi a nemzeti újjászületés programjának, és mintát ad a nemzet értékeinek megvédéséhez. Kívül kemény, mint az összezárt ököl, szívós, mint a háncs, éles, mint a kard. Belül élő és fejlődni kívánó szervezet. (részlet a Becsületkódexből)

Teremtsük újra a civil társadalmat!


Annál is inkább, mert valakik ezt nagyon nem szeretnék. Nagyon nem akarják. Mert mivel mással magyarázhatnánk, hogy félszáz formaruhát öltött, a magyarság hagyományainak ápolására szövetkezett, a magyarságtudatot kialakítani akaró teljes jogú magyar polgártól kétségbe estünk... Baj van tehát, polgártársak. Nagyon nagy baj. És amint látjuk, nem segít rajtunk a baloldali polgárosodás lehetősége, de már a polgárőrség sem. Hát akkor?

Németh Miklós Attila vállalkozott arra, hogy elsőként könyvet szerkeszt arról, amit Gárda jelenségnek hívnak. A mai Magyarországon azonnal támadások érték ezt a szervezetet, amelynek a létrejöttét a sokéve tartó csüggedés ellen, az elnyomásba soha bele nem nyugvás ihlette, és amely szervezetnek az ajtaja mindig nyitva áll a hazájáért tenni akaró magyar emberek előtt. Sok kígyót kiálltottak már a Gárdára, de aki veszi a fáradságot és megismeri őket közelebbről, saját maga tapasztalja meg, mennyire is alaptalan minden negatív vád. Németh Miklós Attila is utánna járt a Gárdának. Íme a könyve!
A könyvet megrendelheti  ide kattintva!
 

Bogár László

HÁLÓZATOK VILÁGURALMA
A magyar társadalom mind mélyebbre süllyed a verbális polgárháború végzetes örvényeibe - írja könyvében Bogár László, és arra vállalkozik, hogy megkíséreljen magyarázattal szolgálni e megrendítő erejű folyamat eredetét illetően. A mű a szerző eddig többnyire nem publikált írásait igyekszik egységes keretbe foglalni. Kiderül belőlük, hogy a rendszerváltásként ismert történés-sor, elitjeinek állításával szemben, nemcsak hogy demokráciát és szuverenitást nem hozott az ország számára, hanem minden eddiginél brutálisabb és gátlástalanabb birodalmi kifosztás színterévé tette azt. A rendszerváltás rendszere tehát nem más, mint a globális-hatalom gazdasági struktúráinak kíméletlen diktatúrája, amelyet a cinikus-gátlástalan kollaboráns helyi oligarchiák üzemeltetnek. Ennek eredményeként a magyar társadalom komplex újratermelési folyamatai egyre gyorsuló ütemben csúsznak a reprodukciós katasztrófa felé. A lejtőről való visszafordulás csak a rendszer egészének átfogó változásával látszik lehetségesnek. És bár a szerző elismeri, hogy ez ma merő utópiának tűnik, úgy véli, ennél már csak az a veszélyesebb illúzió, ha azt gondoljuk, hogy e radikális változtatás nélkül is maradhat esély a túlélésre. Megrendítő, felkavaró és vitára ingerlő Bogár László új műve, amelynek alapgondolatai minden bizonnyal a közbeszéd fontos elemeivé válnak majd.
A könyvet megrendelheti  ide kattintva!
 

Morvai Krisztina

MAGUNKFAJTÁK
Ki is lehet valójában a közélet egyik legszimpatikusabb, legkarakánabb, legbarátságosabb női szereplője, aki jelen pillanatban Vona Gáborral járja az országot, és mondja el lépten nyomon az igazságot a magyarok ellen elkövetett sérelmekről? Aki egy személyesebb képet szeretne kapni a Jobbik leendő EP listavezetőjéről, annak íme a megoldás, ez a könyv.
Mondd barátom, te mit éreztél tavaly október 23-a után? Döbbenetet? Dühöt, haragot? Aztán hallottuk, született egy feljelentés. Majd alakult egy bizottság. Majd megláttuk Morvai Krisztinát a közszolgálatinak nevezett tévé reggeli adásában, miként próbálja a hatalom hiteltelenné és nevetségessé tenni a bizottság társelnökét. A kísérlet fordítva sikerült. Mindenkit meglepett a szép arcú jogásznő karakán kiállása és kedves, őszinte mosolya, ahogyan azokra nézett, akik pénzért szolgálják a tömegbe lövetőket. Sokan ekkor láttuk őt először.
A könyvet megrendelheti  ide kattintva!
 

KOLTAY GÁBOR ÚJ FILMJE MÁTYÁS KIRÁLYRÓL: EGY ORSZÁG HALT VELE
zenés történelmi játék Hunyadi Mátyás tiszteletére
...Selmeczi Roland emlékére...
A történet kezdetén Hunyadi Mátyás király egykori palotájának még fellelhető maradványait munkagépek takarítják el, hiszen új, mai épületkolosszusnak kell a hely. Mátyás királlyá választásának 550. évfordulóján, 32 évi uralkodásának legfontosabb történéseit és a magyarországi reneszánsz kultúra értékeit felidézve tanáraik vezetésével iskolások népesítik be a területet, izgatottan keresve egy-egy felismerhető emléket. Ha egy ország tudomásul veszi, hog mások uralkodjanak felette, ha a közösség hagyja, hogy elvágják gyökereit, lassan elfeledi múltját, megszakad a lelki-szellemi kontinuitás, így akaratgyengévé, kihasználhatóvá, a nagy és erősebb nemzetek játékszerévé válik. Ha visszaidézzük, mi történt hazánkkal Mátyás halála után, joggal mondhatjuk: egy ország halt vele.
Zene: KORMORÁN
közreműködők: Bodnár Vivien, Fazekas Andrea, Götz Anna, Kalapács József, Rancsó Dezső, Rékasi Károly, Rubold Ödön, Ruttkay Laura, Sipos Imre, Varga Klári, 100 gödöllői és környéki fiatal, valamint a Városüzemeltetési és Szolgáltató Kht dolgozói.
Magyar Szabadság Napja
Gödöllő, 2008. június 28.
Fővédnök: Dr. Gémesi György polgármester
A filmet megrendelheti ide kattintva!
 

CSÁJI LÁSZLÓ KOPPÁNY
TÜNDÉREK KIHALÓFÉLBEN
A hunok történelmének részletes bemutatásán és elemzésén túl a szerző jelen kötetében a Dél- és Belső-Ázsiába vezetett 2001-es kutatóútjának érdekfeszítő útleírását is megtaláljuk. Ezzel egyidejűleg a pakisztáni-afgán-kínai határvidéken élő hunzai közösség szellemi néprajzát (például eddig nem ismert samanizáló szokásait) is bemutatja, néhány népmesefordítás és a régió történelmének összefoglalása mellett.
A szerzőt már jól ismeri a magyar olvasóközönség a nepáli expedíciójáról írt érdekfeszítő könyvéből (Csáji László Koppány: Dzsánkrí Utazás belső Magaria bronzkorába). Jelen munkája megírását szintén expedíciós élmények váltották ki, de ebben messze túlmutat azokon. Olyan kötetet tár elénk, amelyben a már sajnos elhunyt Czeglédy Károly és Harmatta János professzorok helyett megírt hatalmas anyagot találunk: a hunok történetét, az avarok és az ősmagyarok lehetséges kapcsolatait és sok más olyan fontos dolgot, amelyeket a szerző az igen terjedelmes szakirodalom, és nem dilettáns művek alapján, források ismeretében írt meg. A nevezett jeles magyar tudós személyiségek az óriási pedagógiai, tudós és tanárnevelő munkájuk mellett töméntelen szakcikket és könyvfejezetet írtak meg hazai és külföldi kiadványokba, de már nem maradt idejük összefoglaló monográfiák létrehozására (kivételt képez Czeglédy egyetlen tudománynépszerűsítő könyve a népvándorlásról). Iránymutató és alapvető dolgozataik tételeit szerzőnk igen jól ismeri, azokat megértve használta fel őket művében. Ez nem volt kis feladat. Ilyen könyvre már csak azért is szükség van, mert az avarok történetéről nincs magyar nyelvű könyv, a hunokról van ugyan akár kettő is, de nem egészen megfelelő, és mivel mindkét témakört a szerző az ősmagyarsággal kapcsolatosan tárgyalja, az olvasóközönség nagy érdeklődésére tarthat számot. Ebben nem is fog csalódni.
Terjedelem: 240 + 288 + 160 oldal.
20 oldalas színes melléklet.
Eredeti sámándalokat és révülési énekeket tartalmazó CD-melléklet.
Összesen 300 fekete-fehér és 40 színes felvétel.
Karton díszdobozban.
A könyvet (mellékletekkel) megrendelheti  ide kattintva!
(Magyar Menedék Könyvesház - a könyveket a Márvány utcai boltban is meg lehet vásárolni, a címet megtalálja a honlapjukon!)
Kapcsolódó cikk: