Suli-erőszak: öten vertek egyszerre egy 15 éves diáklányt

Független Hírügynökség

Kitépték a haját, megpofozták, megrugdosták az iskolában társai - ezt mesélte a Független Hírügynökség tudósítójának egy 15 éves diáklány. Az elsős tanuló a dombóvári szakközépiskolába jár, azt mondja már többször is megtámadták, volt amikor öten mentek neki egyszerre. Szülei már feljelentést tettek a rendőrségen.

A 15 éves lány a Független Hírügynökségnek azt mondta, hogy támadói - öt lány - minden ok nélkül ront rá. Háromszor verték már meg, legutóbb múlt héten. Kitépték a haját és megpofozták. Amint szülei meglátták a sérüléseit, azonnal orvoshoz vitték, majd a rendőrségen is feljelentést tettek. A támadók azonban ezt megtudták, és újra megverték. Így jövő héten már nem megy vissza az iskolába, szülei ugyanis úgy döntöttek, hogy máshova íratják be. (Kuruc.info: látják, cigányfajvédők? Így alakul ki az önkéntes, spontán szegregáció: mindenki menekül a cigányterror elől... Bizony, van annak oka!)

A fiatal azt mesélte, hogy nemcsak őt, hanem másokat is megvertek már támadói. A többi diák azonban nem mer szólni, mert fél a következményektől. Szeptemberben, ugyanabban az iskolában, ahol a kislányt megverték egy zsarolási ügy borzolta a kedélyeket. Három fiatalkorú fiú több héten keresztül terrorizálta középiskolai diáktársait. Pénzt, mobiltelefont követeltek a kisebb fiúktól, ha nem adtak nekik, csúnyán megverték őket. A három fiatal közül a két idősebbik került előzetesbe, korábban mindketten büntetve voltak hasonló bűncselekményért is. Az iskolában féltek a gyerekek, voltak olyanok is, akiket tanárok kísértek a buszmegállóba. (Kuruc.info: lásd EZT)

A rendőrség a nyomozás érdekeire hivatkozva nem árult el részleteket az ügyről. A kislányt kedden újra kihallgatják.
(A Kisalföld cikkének szó szerinti átvétele)