Aki valamennyire is beszél idegen nyelveken (vagy nem balliberális forrásokat olvas), jól tudja, hogy Nyugat-Európában jelenleg a legnagyobb bajt a harmadik világbeli (döntően Afrika és Közel-Kelet; 99%-ban mozlim) menekültek jelentik. Ők azok, akik nem hajlandók alkalmazkodni, asszimilálódni (még a törökök sem!), ők azok, akik (európai szemmel) vadállatias, törzsi „kultúrájuk” jegyében szabad prédaként tekintenek lányainkra, asszonyainkra.
Hadd utaljunk például arra, hogy 2008-ben Norvégia fővárosában, Osloban, csak és kizárólag nem-norvégok és nem nyugati vendégmunkások (gyengébbek kedvéért: mozlimok) követtek el erőszakos közösülést – további információ, angolul, ITT. És ez csak a jéghegy csúcsa... Svédország példáját, annak lassú haláltusáját (cikk ITT) meg mindenki ismeri. Talán nem véletlen, hogy a svédek agóniáját „testközelből” szemlélő finneknél olyan hihetetlen módon jön fel a kifejezetten néger/mozlimellenes, a rasszizmustól sem visszariadó, az EP-be is képviselőt küldő Igaz Finnek pártja...

Kivétel nélkül minden egyes nyugat-európai ország hosszú évek, sok esetben évtizedek óta próbálja integrálni ezeket az afrikai vagy közel-keleti (mozlim) embereket. Sikertelenül – minden próbálkozásuk megtörik a célcsoport összetartásán és ellenállásán. Akárcsak cigányaink 600 éves történelme... Ebből a katyvaszból itt, Európában, soha a büdös életben nem fognak termelő, dolgozó, az állam nyelvét megtanuló, Európa-konform kultúrát csinálni. Eddig soha senkinek nem sikerült, pedig apait-anyait beleadtak – akkor nekünk miért sikerülne? Miért kellene befogadni ezeket a „menekülteket”?

Amire az LMP hivatkozik (menekültügyi konvenció stb.), pedig egyszerűen szánalmas. Megint csak arra tudunk hivatkozni, hogy aki beszél idegen nyelveken, az figyeljen jól oda, a célország balliberálisai milyen érvekkel hozakodnak elő akkor, amikor meg kell magyarázniuk, miért is importálnak írástudatlan, iskola- és munkakerülő, ráadásul kifejezetten támadó jellegű, Európa-ellenes „kultúrával” bíró embereket (szomáliakat, irakiakat, afgánokat, pakisztániakat stb.) A legfőbb indok ez: menekültügyi konvenció, meg hogy „szükség van a munkáskezekre”. Álljon már meg a menet! Az ilyen analfabéta és iskolázhatatlan, a társadalomnak csak és kizárólag kárt okozó menekülteket a büdös életben nem fogjuk hasznossá tenni, azokból rendes munkaerőt csinálni, sőt – betelepítésük egyetlen „eredménye” az lesz, hogy – a cigányok mellett – ők is bennünket fognak gyilkolni, kirabolni, megerőszakolni, ahogy azt most Nyugaton teszik. Ez kell nekünk? Ugye, hogy nem? Külföldi munkaerőre pedig nincs szükség, amikor hatalmas a létbizonytalanság és magyar emberek százezrei vannak munka nélkül.

Természetesen várjuk az LMP ellenpéldáit: hol, melyik nyugati országban sikerült a mozlim bevándorlókat olyan szintre „felhozni”, hogy mára már csak a bőrük színében különböznek az őslakosoktól, és nem az iskolázottságukban, bűnözési arányszámukban vagy segélyezettségükben. Jól tudjuk, a válasz mély hallgatás lesz: ilyen ország nincs. Ahogy a cigányságot sem sikerült sehol nagy tömegben rendes, adófizető, nem bűnöző néppé átformálni, az LMP által betelepíteni kívánt, jellemzően észak-afrikai vagy közel-keleti (túlnyomórészt mozlim) tömegeket sem. A befogadó országok megtettek minden tőlük telhetőt – mindhiába. Úgy akarunk járni, mint a svédek? Köszönjük, de mozlim „menekültekből” nem kérünk! A menekültügyi konvenciókat meg magasról lesz*rjuk, ahogy  például a finnek is tenni fogják, ha jövőre ott a szélsőjobb kerül hatalomra, ami – tekintve a hihetetlen erősödésüket – egyáltalán nem kizárt. Nincs kőbe vésve az, hogy Magyarországnak X százezer mozlimot kell befogadni...
Megkérdezhetik a Kedves Olvasók, miért vagyunk biztosak abban, hogy az LMP programja által befogadandóként említettek („hontalanok és polgárháború elől menekülők”) kifejezetten mozlim menekülteket jelentenének. Például azért, mert (polgár)háború jelenleg (ill. a közelmúltban) csak és kizárólag ilyen országokban van (volt): Irak, Afganisztán, Szomália, Pakisztán – vagy éppenséggel Koszovó itt a szomszédban. Mind-mind mozlim ország. Ahogy például Svéd- és Finnország, mi is ilyeneket “importálnánk” – túlnyomórészt analfabéta, igen szapora és bűnöző, iskola- és munkakerülő embereket. Azt se gondoljuk, hogy példának okáért a koszovóiak jobbak (mert európaiak), mint például a szomáliaiak. Ők is ugyanolyanok – hadd utaljunk például az egyik mozlim díszpinty által elkövetett ötszörös, hidegvérű gyilkosságra a minap. Hiába, a mozlim egykutya, bárhol éljen is – képtelen beilleszkedni az európai, fehér civilizációba.

Az témával kapcsolatos gondolatok az eredeti program 114. oldalán találhatók:

"A lehető leghamarabb ki kell alakítani Magyarország saját, átfogó migrációs és integrációs stratégiáját, ami egyrészt támaszkodik az európai szolidáris hagyományokra, másrészt figyelembe veszi Magyarország nemzetközi kötelezettségeit is. A reguláris migráción, a genfi egyezmények szerinti menekülteken, és más nemzetközi védelemre szorulók (például hontalanok, polgárháború elől menekülők) befogadásán kívül, a stratégia kialakításánál szem előtt kell tartani, és hosszú távon fel kell készülni a klímaváltozás esetleges migrációs következményeinek kezelésre is, arra, hogy a hazájukat elhagyni kényszerülő emberek hosszú ideig vagy akár egyáltalán nem tudnak hazatérni. A bevándorlók magyarországi integrációja a magyar társadalom és gazdaság érdeke is."

"A médián és az oktatási rendszeren keresztül elengedhetetlen a közvélemény tájékoztatása a bevándorlással kapcsolatos kérdésekben. A külföldiekkel szemben fennálló bizalmatlanságot csökkenteni kell. Fontosnak tartjuk a pozitív példák bemutatását. Az oktatásban fokozatosan be kell vezetni az interkulturális nevelést, a pedagógusokat fel kell készíteni a bevándorlók oktatására."
Kuruc.info - A. S.