Dinnyetolvajok jártak egy újkígyósi gazda birtokán, az öttagú sarkadi társaság arra hivatkozott: nem volt kiírva, hogy tilos a dinnyét leszedni.

Félérett dinnyéket pakolt egy utánfutóra egy eltérő kultúrájú és négy gyermeke kedden délután Újkígyós határában. A föld tulajdonosa tetten érte őket, ekkor azonban a család megszólta a gazdát: miért nem írta ki, hogy a dinnyékből nem lehet csak úgy szedni és vinni...
A Békéscsabai Rendőrkapitányság szabálysértési eljárásban bíróság elé állítja az 50 éves sarkadi cigányt és gyermekeit.
A földtulajdonos kedden délután valamivel fél 5 előtt kapott jelzést arról, hogy a területén egy ötfős társaság egy Ladához kapcsolt utánfutóra pakolja a dinnyét. A férfi azonnal a megadott helyre ment, ahol maga is látta: idegenek szedik az egyébként még félérett gyümölcsöt.
Kérdőre vonta a két férfit és a három nőt, akik közül az egyik csak annyit válaszolt: „Miért nincs kiírva, hogy nem lehet elvinni a dinnyét?”. A tulajdonos ekkor közölte velük, hogy értesíti a rendőrséget. A nem hiába születettek azonban gyorsan lepakolták a dinnyéket, és elhajtottak. A sértett jó személyleírást adott az elkövetőkről (például bizonyára jelezte, hogy "kreol bőrűek"), és az autójukat is megfigyelte.
Ebből kiindulva a rendőrök nem sokkal a bejelentés után Sarkad határában fogták el őket, mint utóbb kiderült, hazafelé tartottak. Az 50 éves sarkadi retket és 15, 17 és 19 éves lányait, valamint 23 éves fiát a Békéscsabai Rendőrkapitányság szabálysértési őrizetbe vette, és tulajdon elleni szabálysértés elkövetése miatt gyorsított eljárásban bíróság elé állítják őket.
Az általuk leszedett 26 darab dinnye – miután végül nem hozták el a helyszínről – a földtulajdonosnál maradt, de ezzel a férfi kára nem térült meg, hiszen féléretten szedték le a mintegy 18 ezer forint értékű gyümölcsöt.
(Beol nyomán)