Az MSZP fővárosi frakciója felszólította Tarlós István főpolgármestert, hogy váltsa le az Új Színház éléről Dörner Györgyöt.
Horváth Csaba, az MSZP fővárosi frakcióvezetője pénteken az MTI-hez eljuttatott közleményében azt hazudta: "egy egész város tiltakozott az ellen, hogy az Új Színház élére Dörner Györgyöt nevezzék ki", s az ellen, hogy "az Új Színházat átadja a szélsőjobboldalnak, teret, közpénzt, megjelenést adjon a néhai Csurka István szélsőséges gondolatainak".
Az MSZP szerint Tarlós Istvánnak "most fel kell ismernie, hogy akkor hibás döntést hozott, és meg kell tennie a szükséges lépést".
Horváth Csaba úgy véli, miután a főpolgármester csütörtökön "világosan elvégezte az értékelést", itt az idő a döntésre (erre volt jó benyalni a zsidóknak az ATV-ben - a szerk.).
"Az Új Színházban ma a szélsőjobboldal ül tort, antiszemita darab bemutatására készülnek, amit ráadásul a következő évad egyik legfontosabb darabjának neveztek" - fogalmazott Horváth Csaba, s egyúttal a főpolgármestert arra szólította fel: "vonja vissza Dörner György színházigazgatói kinevezését, váltsa le az Új Színház immáron bevallottan, igazoltan antiszemita vezetőjét".
(MTI nyomán)