Kiszabadították a Szíriában augusztus közepén elrabolt három magyar állampolgárt - erősítette meg a Kossuth Rádió értesülését Hajdú János, a Terrorelhárítási Központ (TEK) főigazgatója. A Kossuth Rádió úgy tudja, hogy leromlott egészségi állapotuk miatt jelenleg egészségügyi ellátást kapnak.
Hoszini Ali Magyarországon élő szír állampolgár a Krónikában azt mondta, a fogva tartott három magyarnak, valamint ugyancsak elrabolt szír társaiknak sikerült megszökniük, kihasználva, hogy őreik a felkelők és a hadsereg között kitört tűzharccal voltak elfoglalva – fogalmazott a szír férfi.
A nyilatkozó hozzátette, a megszökött magyarok nem tudtak bemenni Damaszkuszba, egész éjjel a környék romos házai között bujkáltak, és reggel a hadsereg katonái szállították őket a városba. Hoszini Ali közölte, információi az egyik, magyarokkal együtt megszökött szíriai családjától származnak.
Mint arról már korábban beszámoltunk, augusztus 13-án délelőtt 9.00 és 11.00 óra között a szír főváros, Damaszkusz külvárosában fegyveresek állítottak meg egy gépkocsit, majd annak utasait, 3 magyar és három szír állampolgárt elrabolták.
A három középkorú, 40 év körüli magyar férfit a Terrorelhárítási Központ azonosította. Kiderült, hogy mindhárman rendőrök voltak korábban; a rendőrség különböző szakmai területén teljesítettek szolgálatot.
Aktív rendőrként egyikőjük foglalkozott kutyakiképzéssel. Mindhárman évekkel ezelőtt leszereltek, a rendelkezésre álló adatok alapján 2005-ben, 2007-ben és 2008-ban hagyták el a szervezetet.
(Híradó)