Az esztergomi rendőrség szabadidős őrmestere fogta el pénteken reggel azt a 21 éves férfit, akit a rendőrök a táti kettős gyilkossággal, azaz családtagjainak a megölésével gyanúsítanak - közölte a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrségi honlapon.
Mint írták, a rendőr szolgálatból hazafelé tartva, az esztergomi buszvégállomáson vette észre a 21 éves fiatalembert, aki egy Budapestre tartó buszra akart felszállni. Az őrmester odalépett hozzá, megkérte, menjen vele távolabb a többi embertől, majd közölte vele, hogy járőr, és szolgálatba helyezte magát. A gyanúsított nem tanúsított ellenállást, átadta az iratait. Az erősítésként a helyszínre érkező rendőrök előállították a fiatalt, aki ekkor sem tanúsított ellenállást. A kihallgatása folyamatban van.
Korábban írtuk: Elfogták azt a 21 éves fiatalembert, aki a gyanú szerint szerdán Táton megölte édesanyját és nagymamáját - közölte a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-vel.
Léber Gabriella elmondta, a férfit az Esztergomi Rendőrkapitányság rendőrei fogták el. A bűncselekmény részleteiről később adnak tájékoztatást - tette hozzá.
(MTI)