(Valóságsokk)
Korábban írtuk: Héderváron tartotta kongresszusát az Európai Nemzeti Mozgalmak Szövetsége
Az Európai Nemzeti Mozgalmak Szövetségének (AENM - Alliance of European National Movements) kétnapos ülésén tisztújítást tartottak, amelyben az előző vezetés újra bizalmat kapott, így Bruno Gollnisch vezeti a továbbiakban is Európa radikálisait.
Zoom
A hétvégén a Győr melletti Héderváron rendezték meg az Európai Nemzeti Mozgalmak Szövetségének (AENM) tisztújító kongresszusát, ahol tíz ország (Lengyelország, Franciaország, Belgium, Olaszország, Spanyolország, Portugália, Szlovénia, Bulgária, Svédország és Magyarország, illetve megfigyelőként Japán) nemzeti radikális pártja képviseltette magát.
Az AENM 2009. október 24-én, a Jobbik VI. kongresszusán azzal a céllal jött létre, hogy Európa nemzeti mozgalmait valamilyen módon összefogja. Három évvel ezelőtt az alapítók közös nyilatkozatban kimondták: minden európai állam alapelve tiszteletben kell hogy tartsa az identitások, a hagyományok, nyelvek és az őslakos kultúrák különbözőségét, tehát az EU politikáját is ennek a törekvésnek kell vezérelnie.
Szombaton reggel házigazdaként Kovács Béla, a Jobbik európai parlamenti képviselője, a szervezet kincstárnoka köszöntötte a megjelenteket. Nyitóbeszédében elmondta, nagy megtiszteltetés érte Magyarországot, hogy a mostani ülést Héderváron tartják, hiszen az Európai Nemzeti Mozgalmak Szövetsége meghatározó lesz a kontinens jövőjében. A jobbikos képviselő hangsúlyozta, bízik a sikeres összefogásban, hiszen Európának szüksége van a nemzetek sokszínűségére, amelyet nem elfojtani, hanem táplálni kell.
A következőkben Bruno Gollnisch, a francia Nemzeti Front európai parlamenti képviselője, az AENM elnöke (a Jobbik holnapi megemlékezésének egyik szónoka) szólt a résztvevőkhöz. A radikálisok vezetőjének véleménye szerint a szervezet életében nagyon fontos egy tisztújító kongresszus, hiszen az elmúlt idő összegzésére, és a jövőbeli tervek megfogalmazására is sort kerítenek, amely egyértelműen megmutatja, hogy milyen fejlődésen ment át a szövetség. Az újrainduló elnök fontosnak nevezte a következő két évet is, hiszen 2014-ben az EU-ban választások lesznek, és a nemzeti mozgalmak összefogásával a gyűjtőszervezet nagy eredményt érhet el az európai szintű megmérettetésen.
Zoom
A szombat délelőtti szekció második részében, illetve a délutáni blokk első felében a megjelent nemzeti pártok képviselői elemezték saját országuk és pártjuk helyzetét, illetve egymásnak is feltehettek kérdéseket, amely lehetővé tette, hogy minél több tapasztalatot gyűjtsenek a partnerszervezetektől, majd a házigazda szerepét betöltő Jobbikból elsőként Gyüre Csaba alelnök köszöntötte a nemzeti radikálisokat. A Jobbik vezetőségét erősítő Balczó Zoltán, az Országgyűlés alelnöke felszólalásában is támogatásáról biztosította az AENM vezetőségét és a megjelent mozgalmak képviselőit. A párt szakmai előadásokkal is készült, így a Sportkabinet egyik tagja a sport és a nemzeti öntudat egymásra tett jótékony hatásáról tartott előadást, míg a Nemzetpolitikai Kabinet képviselője a külhoni magyarok helyzetét elemezte a hallgatóságnak.
Vasárnap a tisztújításra került sor, amelynek elején Gollnisch, majd az elnökségi tagok (Valerio Cignetti főtitkár, Luca Romagnoli alelnök és Kovács Béla kincstárnok) beszéltek a jövőbeli tervekről. Az Európai Nemzeti Mozgalmak Szövetségének szavazati joggal bíró tagjai egyhangú szavazással újraválasztották a vezetőséget, majd a költségvetést is elfogadták a résztvevők.
A kongresszus után Kovács Béla elmondta, minden várakozást felülmúlt ez a kétnapos rendezvény, hiszen a megjelent képviselők oly mértékben megerősítették az egymás iránti elkötelezettséget, hogy az eddigi fejlődés csak a kezdetnek számít, illetve ezzel az összefogással is bebizonyította a nemzeti oldal, hogy, bár nagy a liberális politikai ellenszél, a hazaszeretet legyőz minden nemzetietlen, ártó szándékot, és az Európai Nemzeti Mozgalmak Szövetsége el fogja érni a kitűzött céljait.
(Barikád.hu)
Korábban írtuk:
Üzenet Jean-Marie Le Pen-től, a Front National tiszteletbeli elnökétől és európai parlamenti képviselőjétől:
Kedves Barátaim az Európai Nemzeti Mozgalmak Szövetségében!
Franciaországi teendőim miatt sajnos nem tudok részt venni az Önök kongresszusi munkáján, amely Magyarországon zajlik. Azonban kollégámon és barátomon, Bruno Gollnisch-on keresztül igyekszem folyamatosan tájékozódni.
Örömmel üdvözlöm azon törekvésüket, hogy összehangolják a tevékenységüket minden egyes nemzet anyagi, erkölcsi és szellemi örökségének a védelme érdekében, melyek között a sokszínűség, a függetlenség és az egyenlő méltóság az egyik legfontosabb hozzájárulás az európai civilizációhoz.
Jobban, mint valaha, szembe kell szállni a globalizmus letaroló és pusztító erejével, mely a mi leigázásunkra törekszik – mindezt sajnos az Európai Unió vezetőinek az aktív bűnsegédletével.
Országok patriótái, egyesüljetek!
 
A szövetség nyilatkozata
Az Európai Nemzeti Mozgalmak Szövetsége, amelynek tagjait politikai szervezetek alkotják Franciaországból, Olaszországból, Szlovéniából, Magyarországról, Bulgáriából, Litvániából, Spanyolországból, Portugáliából, Belgiumból (Vallónia és Flandria), a kongresszusukat japán megfigyelők jelenlétében tartják a magyarországi Héderváron.
1) A Szövetség tagjai elsőként hálás köszönetüket szeretnék kinyilvánítani Kovács Béla úrnak, az Európai Parlament képviselőjének az esemény megszervezéséért, valamint Balczó Zoltán úrnak, a magyar Országgyűlés alelnökének, akinek a részvétele megtiszteltetés volt számukra.
2) A Szövetség tagjai teljes egyet nem értésüket fejezik ki az új európai szerződéssel kapcsolatban, melyeket mindegyik nemzetre az emberek beleegyezése nélkül rákényszerítettek. E szerződés következményeként a tagállamokat teljes mértékben az európai technokraták hatalma alá kényszerítik, anélkül, hogy az megoldaná Európa bármely gazdasági vagy pénzügyi problémáját, miközben Európa hanyatlását az inkább felgyorsítja az abban foglalt megszorítás eredményeképpen.
3) A Szövetség tagjai megerősítik elkötelezettségüket a hagyományos európai értékekhez, úgy mint a család, amely a társadalom legalapvetőbb alkotóeleme, s amelyet férfi és nő egysége alkot, s melynek célja az élet továbbörökítése és a gyermekek kiművelése.
4) A Szövetség tagjai nemzetközi téren ismételten kinyilvánítják elkötelezettségüket a Nemzetek Európai Törvényének eredeti elvei iránt: a nemzetek szabadsága és szuverenitása; más nemzetek belpolitikájába való be nem avatkozás; a nemzetközi viták békés rendezése döntőbíróság által; kulturális, ipari és politikai együttműködés a nemzeti függetlenségek csorbítása nélkül.
Hédervár, 2012. október 21.
(Kuruc.info)