Frissítés: Vona Gábor beszéde 17 percben:
És vágatlanul:
Morvai Krisztina beszéde:
Korábban írtuk: A Jobbik elnöke szerint a '89-es politikai generáció minden tagjának takarodnia kell a magyar közéletből, mert az elmúlt 22 év bőven elegendő volt belőlük. Vona Gábor erről pártja október 23-i budapesti nagygyűlésén, "több ezer" ember előtt beszélt a belvárosi Deák Ferenc téren.
Zoom
/Bővített hír./
A Jobbik elnöke szerint a '89-es politikai generáció minden tagjának takarodnia kell a magyar közéletből, mert "az elmúlt 22 év bőven elegendő volt belőlük". Vona Gábor erről pártja október 23-i budapesti nagygyűlésén, "több ezer" ember előtt beszélt a belvárosi Deák Ferenc téren.
Az ellenzéki pártvezető - aki a Jobbikot és annak szimpatizánsait a 2006-os politikai generációnak nevezte - azt mondta, az ő generációja nem akar aljas, áruló és hazug politikai generáció lenni, mint amilyen a '89-es. Példaként említette Demszky Gábor, Bajnai Gordon, Gyurcsány Ferenc és Orbán Viktor nevét, amit a tömeg hangos pfújolással fogadott.
Vona Gábor szerint ezek a politikusok eljátszották a politikai lehetőségüket, elhazudták a rendszerváltást és megalázó feltételekkel betoloncolták az országot az Európai Unióba.
A Jobbik elnöke a nagygyűlésen meghirdette a "független Magyarország" programját. A 16 pontos programban szerepel a magyar föld alkotmányos védelme, az egykulcsos adórendszer megszüntetése, a csendőrség felállítása és a halálbüntetés visszaállítása, Magyarország kilépése az Európai Unióból, a privatizáció visszamenőleges felülvizsgálata és a jogtalanul szerzett magánvagyonok elkobzása, a felső tízezer, a politikai szereplők és a cigányság vezetőinek vagyonosodási vizsgálata és a nem igazolható módon szerzett vagyonok utólagos megadóztatása, valamint a magyar föld védelmében a Magyarország és Izrael közötti társulási szerződés felmondása.
Szintén a programpontok között van a történelmi jogfolytonosság visszaállítása, az államadósság újratárgyalása, a szétszabdalt magyarság ügyének nemzetközi fórumok elé vitele, az ügynöklisták nyilvánosságra hozatala, egy új földbirtokrendszer bevezetése, a magyar "élelmiszer-önrendelkezés", külgazdasági minisztérium felállítása a magyar termékek keleti piacra juttatása érdekében, európai munkáért európai bérek kifizetése, valamint az indokolatlan cigány túlszaporodás megállítása.
Vona Gábor szerint a program célja, hogy igazságot, szabadságot és életet hozzon Magyarországnak.
Hangsúlyozta: ma Magyarországon a legfontosabb kérdés a magyar föld magyar kézben tartása, amelyre az Orbán-kormány által készített új földtörvény csak álmegoldás. Szerinte a magyar föld jó minőségű, olcsó és teljesen védtelen, ezért "hülye lesz az a külföldi, aki nem él majd ezzel a lehetőséggel" 2014 után.
"Nem leszünk új Palesztina, nem leszünk rabszolgák a saját hazánkban", ezért "minden piszkos kezet, amely a magyar föld után nyúl, el fogunk törni" - fogalmazott Vona Gábor.
A nagygyűlésen Morvai Krisztina, a Jobbik európai parlamenti képviselője arról beszélt, hogy mindenkinek meg kell találnia a maga módját arra, hogy fellázadjon a jelenlegi rendszer ellen, amely lelki terrorban tartja a társadalmat és folyamatosan megalázza az embereket. Szerinte 1956 nem történelem, hanem meggyőződés és világnézet, ezért kell a mai nemzeti radikálisoknak is fellázadniuk és ellenállást tanúsítaniuk.
Murányi Levente, a Jobbik alelnöke szerint a Jobbiknak az a feladata, hogy elérje azokat a célokat, amelyekért 1956-ban küzdöttek a magyarok. Úgy fogalmazott: ha valakinek fontos '56 szellemisége, akkor az nem szavazhat más pártra, mint a Jobbikra. A politikus szavait "Fegyverbe!, Fegyverbe!" kiáltásokkal fogadta a tömeg.
A nagygyűlésen felszólalt Bruno Gollnisch EP-képviselő, a francia Nemzeti Front tagja, akit a tömeg "Vesszen Trianon!" kiáltásokkal fogadott. Szerinte a magyar nép példát mutat az euroglobalista Európai Unió elleni ellenállásból, és, bár szerinte az igazságtalan trianoni egyezmény feldarabolta Magyarországot, de nem ölte ki a bátorságot a magyarokból.
A beszédek között Pörzse Sándor jobbikos országgyűlési képviselő szólt néhány mondatot a nemzetiszínű és árpád-sávos zászlókat tartó tömeghez. Elfogadhatatlannak nevezte, hogy rendőrök igazoltatták a Jobbik nagygyűlésére igyekvő aktivistákat szállító autóbuszokat, még Budapest határain kívül, hogy az aktivisták lekéssék a nagygyűlést, illetve, hogy Vona Gábor pártelnök autóját is három rendőrautó vette körül és szorította le az útról, hogy úgy igazoltassák Vona Gábort, mintha nem tudnák, kicsoda.
Az - MTI "pontos információi" szerint - több ezer összegyűlt nagy része a beszédek elhangzása után elhagyta a Deák Ferenc teret. Az ott maradt több száz szimpatizáns egy koncertet hallgat, annak végeztével a Jobbik ifjúsági tagozata fáklyákkal vonul az '56-os események egyik helyszíne, a Magyar Rádió épülete elé.
Zoom

Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
1. frissítés: Garázdaság miatt előállítottak egy férfit a Jobbik központi rendezvényéről
Garázdaság miatt előállítottak egy férfit a Jobbik központi rendezvényén Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kedd délután a rendőrség honlapján.
A tájékoztatás szerint a férfi "antiszemita bekiabálásokkal zavarta meg az eseményt". Az érintett az igazoltatás után, a felszólítás ellenére folytatta a "szabálysértést", ezért a rendőrök garázdaság miatt állították elő.
(MTI nyomán)
2. frissítés: A Duna Televízió összeállítása
Korábban írtuk: Francia EP-képviselő a Jobbik rendezvényén: Trianon gyalázatos és igazságtalan volt; nem, nem, soha!
Bruno Gollnisch felszólalásának szövege:
Kedves Magyar Barátaim!
Csodálatos itt lenni ma Önökkel ilyen nagy számban Budapesten, ebben a gyönyörű városban, ami az egész világ számára példát mutatott hősiességből.

Üdvözlöm ma az Önök, a Jobbik mozgalom, Vona Gábor elnök úr és barátaim, Morvai Krisztina, Balczó Zoltán, valamint Kovács Béla barátom azon erőfeszítéseit, hogy megvédjék a saját méltóságukat és a függetlenségüket.
Ahogyan Jean-Marie Le Pen is emlékeztetett, a nemzetek sokszínűsége és egyenlősége az európai civilizációnk egyik lényeges öröksége.
1956-ban a magyar nép fellázadt a szocialista Szovjetunió diktatúrája ellen. Ma ugyanez a nép az euroglobalista Szovjetunióval szemben mutat példát ellenállásból!
Az Európai Unió mindenki számára előírja az áruk, a személyek és a tőke szabad áramlását. Az olyan áruk importját, melyeket méltánytalanul alacsony áron állítanak elő, s melyek tönkreteszik a vállalkozásainkat. Az olyan tömeges bevándorlást, ami elnyeli a népeinket. A külföldi tőkét, ami kisajátítja a vagyonunkat.
Önöknek igenis joguk van más sorsot választani!
Önöknek igenis joguk van hivatkozni a keresztény vallási örökségükre az alkotmányuk preambulumában!
A magyar nemzetnek, amely a világnak annyi hőst, szentet és szabadságvértanút adott, nem kell hogy Brüsszelből adjanak utasításokat!
S ahogyan Petőfi, úgy én is felkiáltok: Talpra, magyar!
Az Önök ittléte bizonyíték arra, hogy ha az igazságtalan és gyalázatos trianoni egyezmény fel is darabolta Magyarországot, az nem tudta kiölni a magyarokból a bátorságot!
Az egész világ patriótái Önökkel együtt kelnek fel, hogy megvédjék nemzetük szabadságát.
Sohasem fogjuk elfogadni a saját identitásunk elpusztítását.
Nem, nem, soha!
Országok patriótái, egyesüljetek!
 
Chers amis de la Hongrie libre!
C’est magnifique d’être aujourd’hui avec vous, si nombreux, dans cette belle cité de Budapest qui donna au monde entier un exemple d’héroïsme.
Je salue vos efforts aujourd’hui, ceux du mouvement Jobbik, de votre président Gábor Vona, de mes amis Krisztina Morvai, Zoltán Balczó, Béla Kovács, pour défendre votre dignité et votre indépendance.
Car, comme l’a rappelé Jean-Marie Le Pen, la diversité et l’égalité de nos nations est un héritage essentiel de notre civilisation européenne.
En 1956, le peuple hongrois s’est soulevé contre la dictature de l’Union Soviétique Socialiste. Aujourd’hui il donne l’exemple de la résistance à l’Union Soviétique Euro-mondialiste!
L’Union Européenne impose l’ouverture á tous les flux de marchandises, de personnes et de capitaux. Importations de marchandises fabriqués á vil prix qui ruinent nos entreprises. Immigration massive qui submerge nos peuples. Capitaux étrangers qui s’approprient notre patrimoine.
Vous avez le droit de choisir un autre destin.
Vous avez le droit de faire référence á votre héritage spirituel chrétien dans le préambule de votre constitution.
La nation hongroise qui a donné au monde tant de héros, de saints, de martyrs de la liberté, n’a pas d’ordres á recevoir de Bruxelles!
Et je m’écrie avec Petőfi:
Talpra, magyar! (Debout, Magyars!)
Votre présence montre que, si l’injuste et affreux traité de Trianon a dépecé la Hongrie, il n’a pas tué le courage des Hongrois!
Avec vous les patriotes du monde entier se dressent pour défendre la liberté de leurs nations.
Nous n’accepterons jamais la destruction de nos identités.
Nem, nem, soha! (Non, non, jamais!)
Patriotes de tous les pays, unissez-vous!
(Kuruc.info)
Kapcsolódó: