Kubatov Gábor pert indított Novák Előd ellen „jó hírnevének” sérelme miatt, azonban a követelt 500 ezer forintból (és kamataiból) egy fillért sem ítélt meg az elsőfokú bíróság. A Fővárosi Törvényszék volt most az első, mely Kubatovot nyilatkoztatta a 2010-ben kiszivárgott hangfelvételeiről, s ennek nyomán megállapította: valós tény, hogy a Fidesz pártigazgatójának titkos listái vannak. Igaz, épp a titkosság miatt Novák Előd nem állíthatja, hogy akár ügynöklistái is vannak Kubatovnak.
A legviccesebb a felperes keresetében és a 17 oldalas ítéletben az, hogy a bíróság döntését a Barikád hetilapban, a barikad.hu oldalán és a Kuruc.info hírportálon kell közzétegye Novák Előd a saját költségén. A jobbikos honatya már a tárgyaláson jelezte, hogy örömmel támogatja fizetett hirdetéssel ezeket a médiumokat, nem kellett volna ezért bírósághoz fordulnia Kubatovnak, ezért már előre kifizette a díjakat, s a számlákat be is mutatta a bírósági tárgyaláson.
A Fidesz szürke eminenciása azért indított pert a Jobbik alelnöke ellen, mert a nemzeti ellenzék képviselője az Országgyűlés állambiztonsági vitanapján elmondott véleményét a köztelevízió élő adásában is megismételve úgy fogalmazott: „Ami a nemzetbiztonsági kockázatot illeti, arról pedig azt kell mondani, hogy sokkal inkább az jelent nemzetbiztonsági kockázatot, hogy ilyen különböző nemzetközi lobbikörök, gazdasági érdekcsoportok vagy épp Kubatov Gábor rendelkezik ilyen, efféle listákkal, amivel zsarolni tudják vezető pozícióban, akár állami cégek élén lévő, olyan egykori érintetteket (érintettek alatt mondjuk ügynököket, tartótiszteket értek), akik átmentették a hatalmukat, és akikről még a mai napig nem nyilvános, és akiket a mai napig fedez hol az MSZP kormánya, hol most éppen a Fidesz kormánya. Ez jelent nemzetbiztonsági kockázatot.”

Az alperes Novák Előd és ügyvédje, Kummer Ákos hangsúlyozta: a Kuruc.infón 2010-ben megjelent hangfelvételek kapcsán Kubatov a mai napig nem tisztázta, pontosan milyen listákkal rendelkezik, annak milyen rubrikái vannak, így csak feltételezni lehet, hogy aki a választópolgárok különböző pártszimpátiáit és más személyes adatait nyilvántartja, az képes akár az ügynöklistákkal is spekulálni.

Valós tény, hogy a Fidesz pártigazgatójának titkos listái vannak
Kubatov csak az ügyvédjével kívánta képviselni magát a perben, a bíróság azonban november 22-én személyes megjelenésre kötelezte, végighalgattatta vele a kiszivárgott, elhíresült hangfelvételeit, s nyilatkoztatta, hogy bizony ő hallható rajta. Az MTI hallgatott erről, és most az ítéletről is. Kubatov a perben nem engedte kamerázni magát, holott arra is hivatkozott: „közszereplői, politikusi tevékenységemet érintette hátrányosan” Novák Előd, aki válaszul azt mondta: Kubatovnak nincs is igazán politikusi szereplése, hiszen az egész ciklusban egyszer sem szólalt fel az Országgyűlésben.

Részlet az ítéletből
K. Gábor az Alkotmány 59. §-ában rögzített jóhírnév sérelmére hivatkozott, holott Novák Előd szerint már eddig is rossz híre volt, ráadásul a hivatkozott Alkotmány már rég nem volt hatályban a kifogásolt tévényilatkozata elhangzásakor, épp a mameluk Kubatov szavazatának köszönhetően is (az új Alaptörvény lépett életbe), de hát ennyire követi nyomon hivatalos feladatát, az országgyűlési munkát a listázó pártigazgató…
Kubatov a perben a Jobbik központi irodáján keresztül idézte Novák Elődöt, akinek lakcíme „előttem nem ismert”, hazudozott vagy tréfált az adatbázisguru.
(Kuruc.info)