Feljelentést tesz a Jobbik személyes adattal való visszaélés és választás rendje elleni bűncselekmény miatt Kubatov Gábor vasárnap kiszivárgott oktatófilmje alapján, mely újabb bizonyíték a Kubatov-listák törvénytelenségére és a Fidesz pártigazgatójának gátlástalanságára. A nemzeti ellenzék egyúttal felszólítja a kormányt, hogy az újabb botrány árnyékában hagyjon fel a nemzeti konzultációnak nevezett propagandával és adatgyűjtéssel, miután nyilvánvalóvá vált, hogy ki listázza a magyar állampolgárokat, kartonnal és vonalkóddal látva el őket. A Jobbik felkéri a médiát, hogy nyilatkoztassa az érintetteket, különösen Kubatov Gábort, hogy mentelmi jogukkal élni kívánnak-e az ügyben.
Míg Kubatov az Országgyűlésnek ebben a ciklusában egyszer sem szólalt fel, addig a napvilágot látott videón annál beszédesebb: törvénytelen listáinak a pécsi időközi polgármester-választáson való felhasználása eddig titkos nyilatkozata szerint „ékes bizonyíték arra, hogy ez a rendszer, ez a módszer működik”, ezért a 2010-es választásokra is ilyen trükkökkel készültek.
A kampánycsendben is törvénytelenül ajándékokat osztogató Fidesz aktivistái Pécs cigány lakosságáról őszintén szóltak a kiszivárgott felvételen: „minket nem fogadtak volna tárt karokkal, még akkor sem, ha bármit vittünk volna nekik”, ezért kellett a 25-30, Lungo Drom által szerevezett bűnöző, akik segédkeztek a választás rendje elleni bűncselekményben.
Kubatov Gábor titkos oktatófilmje összhangban van a 2010-ben kiszivárgott hangfelvételekkel, mely szerint a Fidesz elnökségének tudtával folyik az országos adatbázis-építés, amiben azt is nyilvántartják, ki milyen más pártnak a szimpatizánsa. A pécsi eset csak egy része az orwelli valóságnak - írja közleményében Németh Zsolt, a Jobbik pécsi országgyűlési képviselője és Novák Előd, a Jobbik alelnöke.