Nem jogerősen tíz év fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztésre ítélte a Kecskeméti Törvényszék hétfőn azt a cigányt, aki gyermekkorú társával életveszélyesen megsebesített egy nevelőt a bócsai gyermekotthonban 2011-ben.
Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védője enyhítésért nyújt be fellebbezést, ezért a per másodfokon a Szegedi Ítélőtáblán folytatódik.
A Fővárosi Önkormányzat gyermekotthonának bócsai intézetében 2011. december 8-án az akkor 17 éves és 13 éves retek vaslapáttal leütötte, majd többször fejbe rúgta az ott dolgozó 45 éves nevelőt, majd ellopták az autóját.
A férfi életveszélyes koponyacsonttörést szenvedett, és maradandó fogyatékosság alakult ki nála.
A rendőrség a bócsai gyermekotthon vezetőjének feljelentése alapján indított nyomozást. A rendőrök a nevelő autóját üres üzemanyagtartállyal az M5-ös autópályán, Budapest közelében megtalálták, a két "fiatalt" a Budapesti Rendőr-főkapitányság járőrei még az elkövetés éjszakáján elfogták a fővárosban.
A 17 éves fiatalkorút életveszélyt okozó testi sértés, valamint jármű önkényes elvétele miatt őrizetbe vették. A gyermekkorú hulladékot, tekintettel a büntethetőséget kizáró okra, meghallgatták, majd átadták az illetékes gyámhivatalnak.
(MTI nyomán)
Korábban írtuk: