Vaslapáttal ütötte le nevelőjét a bócsai gyermekotthon két lakója, egy 17 éves és egy 13 éves "fiú", hogy ellopják az autóját.

Illusztráció (?)
Ismeretlen tettesek ellen tett feljelentést a bócsai gyermekotthon egyik vezetője, mert szerdán este az intézetben dolgozó egyik 45 éves nevelőt leütötték, majd ezután ellopták az autóját.
A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya nyomozást rendelt el a feljelentés alapján, amelynek során megállapították, hogy a bűncselekmény elkövetésével egy 17 éves és egy 13 éves "fiú", a gyermekotthon neveltjei gyanúsíthatóak.
A "fiúk" (akiket ha történetesen magyarok lennének, a nevelő pedig cigány - csak hát ilyenre valószínűleg még nem volt példa a nevelőotthonok történetében -, nem "fiúknak" és "fiataloknak", hanem minimum szélsőségeseknek, rasszistáknak, esetleg gárdistáknak nevezne az esetet hírül adó HVG - a szerk.) nevelőjüket egy vaslapáttal hátulról ütötték le, majd a már a földön fekvő sértettet többször fejbe rúgták. A nevelőtől a megverése után elvették a tanya mellett parkoló személygépkocsijának az indítókulcsát, amivel ezután elszöktek a helyszínről. A bántalmazott nevelő 8 napon túl gyógyuló, súlyos, életveszélyes koponyacsonttörést szenvedett.
Az autót később üres üzemanyagtartállyal az M5-s autópálya Budapest felé vezető szakaszánál a főváros közelében találták meg. A két "fiatalt" a BRFK járőrei fogták el Budapesten.
A fiatalkorú 17 évest életveszélyt okozó testi sértés bűncselekmény, valamint jármű önkényes elvételének gyanúja miatt őrizetbe vették, a még gyermekkorú 13 évest pedig tekintettel a büntethetőséget kizáró ok fennálltára meghallgatták, majd az illetékes gyámhivatalnak adták át.
(HVG nyomán)
Frissítés: Az M1 híradórészlete: