Bilincsbe verve, mosolyogva sétált be a bíróságra N. Sándor (23). Amint azt hírül adtuk (helyi forrásainknak köszönhetően elsőként nevezve meg az elkövető származását): a cigánybűnöző nőket támadott meg, hogy megerőszakolja őket. A retek előbb részletesen nyilatkozott az egyik bulvárlapnak, ám ezt néhány óra múlva visszavonta, így szó szerint nem idézhetik az interjút.

Miközben ült a bíróság folyosóján, szolidan kacarászott, közben pedig azt bizonygatta, hogy ártatlan. N. Sándort viszonylag fiatal kora ellenére számtalanszor lecsukták már, ő maga sem tudja pontosan, hányszor. Saját bevallása szerint tizennégy évesen kapta első elzárását, 2012. szeptember 21-én szabadult legutóbbi, hat év hosszú börtönbüntetéséből. Akkor tizennégy rendbeli rablás miatt ítélték el.
Mint ismeretes, "a cigánybűnözés létezésének élő cáfolata" március 4-én Dunakeszin leszólított egy vonathoz siető nőt, majd megfenyegette, és megpróbálta megerőszakolni. A fiatal nő azonban ellenállt. N. egy csavarhúzóval többször combon szúrta, sőt meg is harapta az áldozatát. A lány életét csak a szerencse mentette meg, a döfés pár centivel kerülte el a combartériát. A hulladék elvette áldozatának táskáját, majd elmenekült.
Másnap túszul ejtett egy a kerékpárúton futó nőt Sződön, áldozatát késsel sakkban tartva lekényszerítette a Dunához, majd ott megerőszakolta, és órák múlva engedte csak szabadon.
A rendőrök hajtóvadászatot indítottak ellene, és két óra múlva a a csörögi vasútállomáson el is kapták. A rendkívüli eredményesség oka: a nő a HVG szerint egy az Országos Rendőr-főkapitányságon dolgozó rendőr felesége.
A cigány egyébként – legalábbis ő ezt mondta – vonattal utazgatott az elmúlt napokban Budapest és Csörög között, a vasútállomások mellett szemelte ki a nőket. A nyomozók vizsgálják, összefüggésbe hozható-e a két hasonló támadással.
A "magyarázat": anyját megrázta az áram
– Szeptembertől a gyerek ki sem mozdult a lakásból, most is csak egy hete ment el – kezdte a mosdatást Sándor egyik hozzátartozója, aki nem hiszi, hogy a "fiatalember" nőket erőszakolt volna, hiszen, ahogy mondta, van barátnője.
Javítóban is volt, meg börtönben is, rossz gyerek volt, de állítja, ez azért is lehetett, mert az anyját megrázta az áram, amikor hat hónapos terhes volt vele. (Ez komoly, nem viccből mondta - a szerk.)
A retek az alkoholt sem vetette meg, a Blikk úgy tudja, vénásan adta be magának a tömény szeszt, hogy gyorsabban hasson, azonban amikor elkapták, "tiszta volt".
Az erőszaktevő arcára valószínűleg majd akkor fagy rá a mosoly, amikor megtudja az ítéletét: a három csapás törvénye alapján 30 évet is kaphat.
Nem yárulhozá:
Zoom
A Bors úgy tudja, a csörögi rémként elhíresült eltérő kultúrájú fegyveres rablásokért húzta le az előző hat évet - csak öt és fél hónap telt el azóta, hogy elhagyhatta a börtönt. Azt hazudja egyébként, hogy nem is volt a környéken a bűncselekmények idején.
– Nekünk is azt mondta hétfőn, hogy Budapestre megy ruhákat venni, adtam is neki pénzt – mesélte az édesapja.

Így néz ki egy békés ruhavásárló
A szülők elmondták, hatéves büntetése előtt folyton bajba keveredett. Tucatnál több, helyenként fegyverrel elkövetett rablás miatt volt bezárva.
Bátyja drogosan összeszurkálta az anyjukat
– Úgy hisszük: nincs rendben nála valami, mert amikor még az anyja hasában volt, az asszonyt a munkahelyén megrázta a nagyfeszültségű áram. Sándor gyógyszeres kezelés alatt áll, ha nem szedi a nyugtatóját, agresszívvé válik. Mégis képtelenek vagyunk elhinni, hogy ezt tette volna - jött a Borsnak is az áramütős történettel a család.
Korábban Sándor bátyja, Roland kitépte anyja fülbevalóit, mielőtt bedrogozva összeszurkálta az asszonyt, mivel az nem adott neki pénzt kábítószerre. Emiatt most kilenc és fél éves börtönbüntetését tölti. Anyja, Katalin életét a gyors ellátás mentette meg. (Arról egyelőre nem nyilatkoztak, hogy őt rázta-e meg az áram, esetleg botlott-e meg az anyja, amikor vemhes volt vele... - a szerk.)
(Kuruc.info - Blikk - Bors - HVG nyomán)