Öccsénél húzta meg magát a Király Tamás megölésével gyanúsított Lakatos József. Ismerősei szerint a cigány korábban is követett el szörnyűségeket: 6 évre ítélték, mert brutálisan megkínozta felesége szüleit.
Far­kaslyukon, az Ózd határán lévő településen csaptak le a helyi rendőrök Király Tamás gyilkosára. Lakatos József a helyi sporttelepen gondnokként dolgozó és ott is lakó öccse házában húzta meg magát. A cigánybűnöző még aludt, amikor tegnap kora reggel a rendőrök behatoltak a házba és elfogták, ellenállást nem tanúsított.
– Józsi kedd este, tíz óra körül érkezett hozzánk, és azt mondta, hogy csinált egy hülyeséget, amiért biztosan keresik a rendőrök. Azt mondtam, menjen, és adja fel magát, mert úgyis megtalálják. Megígérte, hogy reggel az lesz az első dolga, de háromnegyed hétkor már jöttek az ózdi nyomozók. (Mindennek azonban ellentmond a falubeliek beszámolója, akik szerint a gyilkosság után vonattal jött Ózdra, majd onnan busszal ment tovább Farkaslyukba - a szerk.) Tartottak egy házkutatást, ahogyan a rokonainknál is, de nem találtak semmit, amit magukkal vittek volna – meséli Lakatos Zsolt, a gyilkos testvére. Azt állítja, József nem árult el neki részleteket a brutális bűncselekményről.
Lakatos József rokonai szerint a cigány még gyerekkorában került a fővárosba, és "rossz társaságba keveredett". Sokat drogozott, és buzi prostituáltként tett szert némi jövedelemre, főleg a Lehel tér környéki aluljárókban tűnt fel.
Egy helybeli szerint József végiglátogatta rokonait, volt a nagymamánál, beszédbe elegyedett mindenkivel. Senkinek nem tűnt fel, hogy a gyilkosság miatt zavart lenne.
- Nem százas, papírja is van róla, meg börtönben ült négy évet, amit rablásért és lopásért kapott. Balhés figura, sokat verekedett. Állítólag a rácsok mögött nyitott a férfiak felé - mondta az egyik rokon. Két anyától öt gyereke született, de nem törődött velük - tette hozzá egy másik rokon.
Papp Attila, a helyi cigány kisebbségi önkormányzat tagja gyerekkorától jó kapcsolatban állt vele.
– El lehetett vele beszélgetni, társaságban sosem volt agresszív. Ugyanakkor a volt felesége szüleit egyszer súlyosan bántalmazta, majd sebeiket sóval szórta be. Ezért hat év börtönt kapott. Egyébként rablásért is többször volt büntetve – mesélte Papp. De a lényeg ugye az, hogy ő jól el tudott vele beszélgetni.
Az elfogott cigányt tegnap kora délután a fővárosba szállították kihallgatásra. A BRFK egyelőre nem közöl információkat a gyilkosság részleteiről.
(Bors - Blikk nyomán)