Mintegy tízen voltak kíváncsiak a Bajnai Gordon által fémjelzett Együtt 2014 társelnökére, Juhász Péterre, és az LMP-ből kiszakadt Párbeszéd Magyarországért szervezet független országgyűlési képviselőjére, Szilágyi Lászlóra egy hétfői pécsi lakossági találkozón - írja a Pécs Ma.
Zoom
Alig volt kíváncsi néhány ember – a szervezőkkel együtt is alig voltak többen, mint tucatnyian – a két politikusra, illetve az általuk képviselt politikára a választási szövetség pécsi lakossági találkozójára, amelyet a Slyven Rendezvényközpontban rendeztek hétfőn este.
Zoom
Drogharcos a társelnök
„Az ország drogosa” – így minősítette még 2006-ban az Index.hu Juhász Pétert, a marihuána legalizálásáért harcoló Kendermag Egyesület akkori alelnökét, aki mára a nemrég megalakult, Bajnai Gordon nevével fémjelzett Együtt 2014 párt egyik társelnöke lett. A Kendermag Egyesület alelnökéről a bíróság 2007-ben kimondta, veszélyes a társadalomra, mert a büntetőeljárást, a jog eszközét és a bíróságot kívánta felhasználni arra, hogy a kábítószer-fogyasztás legalizálását hirdesse.
A libás emberei azért jöttek hétfőn Pécsre, hogy megnyissák a választási szövetség május végéig tartó országjárását. A hétfőn kezdődő turnén húsz politikusuk 80 városban mintegy kétszáz programon vesz részt, fórumokat, kitelepüléseket tartanak.
Kádárt is visszasírják
- Rossz irányba mennek a dolgok: a sajtó nem szabad, a szakértőket kizárták a döntésekből, antidemokratikus a rendszer – kezdte Juhász. Mint mondta, azért alakult meg a szövetség, mert még a Kádár-rendszer is demokratikusabb volt, mint a Fidesz-kormány. Magyarország eltávolodott Európából, a Parlament nem hazánk előbbre vitelét szolgálja, pusztán érdekeket képvisel – tette hozzá.
Zoom
"Erősek vagyunk" - mind a tízen
Kijelentette: egyedül nem fog menni a kormányváltás, amit tudnak ők is. – Az MSZP-re is szükség lesz, hiszen a náluk lévő 1-1,2 millió szavazó kell a rezsimváltáshoz.
– Itt az idő a váltásra, erősek vagyunk, hiszen a Fidesz mára egy törpepárttá zsugorodott, elvesztette választóinak a felét a választások óta – próbálta lelkesíteni az összegyűlt kis társaságot Juhász. A menetrendről azt mondta: nyáron szakpolitikai egyeztetéseket akarnak az MSZP-vel, télre megszülethet az ellenzéki együttműködés, tavasszal meg leváltják a Fidesz-kormányt.
A rendezvényen Bretter Zoltán volt SZDSZ-es politikus is megjelent.
Átütő erő, ahogy az az egyik hozzászóló az épületből kifelé haladva megjegyezte, nem volt az előadókban - olvasható a pécsi portálon.
(Kuruc.info - Pécsma.hu nyomán)