Azonosította a rendőrség a Szolnokon hétfő délelőtt történt emberölés elkövetőjét. Az áldozat a hírek szerint egy ismert vállalkozó volt.
A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság elfogatóparancsot adott ki a 49 éves Tintér István ellen - írta közleményében a rendőrség.

A szolnoki férfi a jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint május 27-én 9 óra után megjelent egy Hunyadi úton található családi házban, ahol feltehetően fegyverrel megölte az otthon tartózkodó 52 éves férfit. A bűncselekményt követően a helyszínről egy robogóval elmenekült.
A főkapitányság kéri, hogy aki Tintér István jelenlegi tartózkodási helyével vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, hívja a 06-20/434-0438 telefonszámot, illetve tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 107 vagy 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.
A szoljon.hu Szolnok megyei híroldal korábban azt írta, a Hunyadi utcában megölt áldozat egy ismert vállalkozó volt, akinek a házába az elkövető autóvásárlás ürügyén jutott be. Az áldozat azonnal meghalt, a felesége, aki szintén otthon volt, elmenekült a házból, és a közeli hivatalba sietett segítségért. Ő könnyű sérüléseket szenvedett a támadáskor, leütötte a gyilkos, jelenleg kórházban ápolják.
Frissítés: Elfogták "T. Istvánt"
Elfogta a rendőrség a 49 éves "T. Istvánt", akit azzal gyanúsítanak, hogy hétfő délelőtt Szolnokon megölt egy ismert vállalkozót - erősítette meg hétfő este rövid közleményben a rendőrség.
A szoljon.hu Szolnok megyei híroldal szerint olvasói jelzéseket kaptak arról, hogy Szolnok belvárosában, a piactér mögötti kis utcákban rendőri akció zajlik. Az akcióban a beszámoló szerint nemcsak rendőrök, hanem a Terrorelhárítási Központ (TEK) emberei is részt vettek.
(Szoljon - HVG - police)