Vona: Itt lenne az ideje a gárdistákat rehabilitálni
"Talán nem is létezik a turáni átok" - Vona Gábor értékelte és ezúton köszönte meg az árvízvédelemben résztvevők áldozatos munkáját.
7. Frissítés: Vona Gábor parlamenti felszólalásában mondott köszönetet a gátakon helytállóknak
6. frissítés: Helikopterek és jobbikosok Szigetmonostoron
Szigetmonostoron honvédségi helikoptereket is bevetettek a gátak védelme érdekében, a helyi és az ország számos pontjáról érkező jobbikosok is megfeszített erőkkel dolgoztak a település védelmén. Hajnalban Dunabogdányba indultak dolgozni.
5. frissítés: Jobbikos, gárdista, szurkoló, hazafi - mindenki a gátakon
Rengeteg jobbikos, gárdista, szurkoló, hazafi vette ki a részét az árvízvédelemből. Ma Dunabogdányban, a Kárpátia együttes tagjai együtt pakolták Vona Gáborral a homokzsákokat a gátra. Néhol a homokot is elfogyasztották.
4. frissítés: 50 fő mindenre elszánt segítőt vár Dunabogdány
Dunabogdány hétfő hajnal 1 órára vár 50 fő önkéntest a gátak ellenőrzésére, belterületi ingatlanok védelmére, homokzsák töltésre és a fáradt helyiek leváltására.
A faluba való beérkezés után az önkormányzati hivatalnál kell lejelentkezni és a munkát felvenni (2023 Dunabogdány, Kossuth u. 76.), hétfő reggel 8-ig kellene ott maradni.
Azok jelentkezését várják, akik olyan személygépkocsival tudnak a helyszínre menni, amely alkalmas a helyenként vízzel borított útszakaszokon való áthajtásra is.
A lezárások miatt Koncz Szilvia jobbikos választókerületi szervezőnél kell előzetesen regisztrálni, mert csak így biztosított, hogy a rendőrség átengedi az autókat az ellenőrzési pontokon.
Útvonal: Budapest felől a 11-es úton kell Dunabogdányig végigmenni, ez a fővárosból minimum 2 óra menetidőt jelent a körülmények miatt!
Még egyszer felhívjuk a figyelmet, hogy mindenképpen jelentkezzenek előzetesen, mert csak regisztrált autókat fognak átengedni az útelzárásoknál a rendőrök.
Koncz Szilvia telefonszámai:
70/372-3598
20/327-4007
Az önkéntesek a központi számokon is jelentkezhetnek: 70/372-4662, 70/371-7976, 70/372-4807, 70/371-9274, illetve az arviz2013@jobbik.hu email címen.
3. frissítés: Önkéntes biztonsági erőt szerveztek a Kárpát Haza Őrei - nem csak a víz ellen kell védekezniük
A KHŐ Pest megyei és budapesti állománya a rendőrséggel és a katasztrófavédelemmel együttműködve folyamatosan küzd az árral számos helyen - írja a szervezet beszámolójában.
Egy szakaszunk Szentendre környékén, egy rajunk Pócsmegyeren, egy rajunk a Római-parton, egy szakasznyi bajtársunk a Duna bal partjának több településen elszórtan, folyamatosan dolgozik a gátakon. Ezeken felül szombaton további 2 szakasszal vettünk részt az árvízi védekezésben, az egyik legforróbb helyen, Nagymaroson, újabb rajjal Vácott. Többen éjszakára is a településeken maradtak. Vasárnap Újpesten küldtük csatasorba csapatainkat, ahol gátszivárgáshoz riasztott a katasztrófavédelem. Folyamatos, 24 órás készenlétben várjuk a riasztásokat. Munkánkat a katasztrófavédelemmel, az Önkéntes Nemzeti Érdekvédelmi Testület (Önért) Műveleti Központjával és a Jobbik régiós szervezőivel folyamatosan egyeztetjük, szükség szerint indulunk a megfelelő létszámmal a veszélyeztetett szakaszokhoz.
Történt egy rendkívüli esemény is, a Duna visszaduzzasztotta az Ipolyt, ami pénteken Letkésnél a megye legészakibb településeit, Vámosmikolát, Nagybörzsönyt, Kemencét stb. a 12-es számú közút mentén elvágta a külvilágtól. Az illetékesek arra "nem számítottak", hogy az Ipoly Szobnál belefolyik a Dunába, ezért az Ipolyon is védekezni kell. A bajt tetézi az, hogy az illetékes rendőrkapitányság Szobon van, így az itt élők rendőri védelem nélkül maradtak. Rendőrség, csak hatalmas kerülővel, Vác – Rétság - Parassapuszta felé tudja megközelíteni a területet és a helyiek szerint azt mondták, ha nincs nagyobb baj, ne is hívják őket. Mivel az érintett településeken nagyszámú kisebbség él és a híreket ők is hallották, sajnos ott nem csak a víz ellen kell védekezni. A helyszínen V. A. bajtársunk vezetésével, egy önkéntes „biztonsági” erőt szerveztünk, így az érintett településeken lakó tagjaink nem csak a víz elleni védekezésben vesznek részt.
Gárdisták a gátakon - a Hír TV is kénytelen volt bemutatni
A védelmi munkákban részt vevő olvasóink információi szerint Orbán eredetileg a fenti videóban is bemutatott szakaszra érkezett volna a Hír TV kamerái elé.
Megtudták, azért szállt ki a miniszterelnök pár száz méterrel előbb a kocsiból, mert ledrótozták neki, hogy sok gárdista van az eredeti helyszínen. Így inkább kicsit arrébb tekintették meg a Dunát és a szép tájakat stb. A későbbi híradásokból is kivágták a gárdistás jeleneteket.
Tahiból több tucat gárdista és jobbikos átrohan Dunabogdányba, hogy segítsenek az átszakadt gátnál, a miniszterelnök pedig megfutamodik...
Túl sok volt az egy főre jutó gárdista, vagy nem volt "vörös szőnyeg" leterítve?
Zoom
Ami jár, az jár...
2. frissítés: Szigetszentmiklóson nem akarták beengedni a jobbikos segítséget
Szigetszentmiklóson egy 62 éves nagymamával építettük az újabb védművet, miközben a kapun nem engedték be a Jobbik-központ által küldött további 2 fős segítséget - írja olvasónk. Elegen vagyunk a gátakon, mondják. A védvonalak most már megvannak, holnapra várjuk a tetőzést.

Szigetszentmiklósón a Laguna utcában a erősítettük a gátat. A Skála utcában van a katasztrófavédelem eligazítója, ott elküldték a segítséget, de értük kimentem és behozhattam. 10 perc múlva már dolgoztak ők is - közölte olvasónk.
Frissítés: Solton (is) épül a biztonság
A Bács-Kiskun megyei Solt közelében a tegnapi nap folyamán megérkezett az erősítés a gátakra.
Közel 120-an regisztráltak és vették fel a munkát szombaton, főként a nemzeti oldal színeiben. Szakemberek irányítása mellett, vállvetve a tűzoltókkal rohamléptekben épül a gát.
Jelenlegi információink szerint 60 cm hiányzik a tervezett magasság eléréséhez, amely már védelmet nyújt az árral szemben.
Zoom
Zoom
Zoom
A budapesti jobbikosok Szentendrén, Budakalászon, Tahitótfaluban és Óbudán vettek részt szombaton a védelmi munkálatokban. Köszönet mindenkinek, aki hazánk védelméért dolgozik!
Az előző nap krónikája itt olvasható: Most mindenkinek a gátakon a helye! - szombati frissítések
A budapesti Jobbik így fejezi be a munkát
Leányfalun és Tahitótfaluban a Duna a 11-es út mellett hömpölyög. Mindenki a szivárgó gátakon dolgozik. Autókonvojjal indult több mint 100 jobbikos a helyszínre segíteni.
Zoom
Zoom
Korábban írtuk: Mindenki a gátra!
Az előző napok krónikája itt olvasható: Jobbik: Mindenki a gátakra!
A Jobbik országosan mozgósítja a párt 13 ezer fős tagságát az árvízi védelem segítésére, valamint a párt költségvetéséből 10 millió forintot is elkülönítettek erre a célra - jelentette be az országos elnökség szerdai döntését Volner János alelnök.
A rekordméretű dunai árvíz közeledtével arra szólítják fel a párt tagságát és szimpatizánsait, hogy az állami szervekkel együttműködve mindent tegyenek meg a települések és vagyontárgyak megvédése érdekében.
Volner János kiemelte, ennek érdekében a Jobbik majdnem 100 ezres látogatottságú Facebook-profilja is átalakul tájékoztató, közvetítő honlappá, amely így a védekezés megszervezésében próbál segíteni.
Hozzátette, a párt tagsága és a szimpatizánsok mellett a Jobbik politikusai, valamint szervezési tapasztalata, infrastruktúrája is a védekezési munkálatokat segíti az árhullám elvonulásáig.
A párt árvízvédelmi központja mind a segítséget kérők, mind a segíteni szándékozó önkéntesek jelentkezését várja.
A segélyvonal telefonszámai: 70/372-4662, 70/371-7976, 70/372-4807, 70/371-9274