A Jobbik megyei frakciója megdöbbenve értesült arról, hogy a vámosszabadi határátkelőhely mellett menekülttábort kíván létesíteni a kormány. Kovács Gyula, a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal regionális igazgatója a pénteki közgyűlésen jelentette be, hogy a vámosszabadi határátkelőnél található volt katonai szállás nyílt befogadóállomás lesz július 1-jétől, ahová akár 216 menekült is érkezhet.
Ennek értelmében főként koszovói, pakisztáni és észak-afrikai menekültek érkeznének ide. A tábor nyílt lesz, tehát a menekültek kedvük szerint ki-be járkálhatnak majd. A közelmúltban hasonló tábor nyílt Debrecenben, az ott élők elmondása szerint pokollá téve a mindennapjaikat. Mindennaposak a verekedések, a lopások és az éjjelig tartó dorbézolások.
A Jobbik határozottan elítéli a menekülttábor létesítését. Felszólítjuk a kormányt, hogy azonnal álljon el ettől az ötlettől. Amennyiben a helybéliek bármilyen formában, akár tüntetéssel, akár aláírásgyűjtéssel tiltakozni kívánnak a döntés ellen, azt mi minden erőnkkel segíteni fogjuk. Vámosszabadi és környéke eddig egy békés hely volt, és szeretnénk, ha ez a jövőben is így maradna! - a Jobbik Győr-Moson -Sopron megyei közgyűlési frakciója nevében Kopetti Tamás és Takács Krisztián.
(Kuruc.info)