A bűncselekmény elkövetésével összefüggésbe hozható személyek egyikéről grafika készült, ráadásul ez egyszer nem finomkodtak, így a naivabbak számára is egyértelmű a tényállás, azaz az elkövető származása.
A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság kéri, hogy aki a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, jelentkezzen személyesen a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságon, vagy hívja telefonon a 06-1-237-43-39-es számot, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöld számán (h-cs: 8.-16., p: 8.-13.), a 107 vagy 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

A rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV. törvényben rögzített jogkörénél fogva a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője nettó 1 000 000 forint nyomravezetői díjat tűzött ki. A díjkitűzés összege annak fizethető ki, aki az elkövető személyével kapcsolatban olyan pontos adatokkal rendelkezik, melyek segítségével az elkövető azonosítható, bűnösségére a gyanú megalapozottá válik, és ismereteit az eljárás során ismerteti. Szükség esetén az eljáró hatóság a tanú védelmére intézkedéseket tesz. A rendőrség a nyomravezető személyét bizalmasan kezeli. A díjkitűzés visszavonásának jogát a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság fenntartja.
Korábban írtuk: Egy hét szenvedés után elhunyt a Nagykőrösön Orbán nem hiába született cigányai által megvert 92 éves magyar asszony
Mint arról már beszámoltunk, Nagykőrösön egy héttel ezelőtt egy 92 éves nénit ismeretlen tettesek megkötöztek, közben "házkutatást" tartottak nála, majd mikor rájöttek, hogy csak 10 ezer forint lesz a zsákmány, "búcsúzóul" megverték.
A néninek több helyen eltört az arccsontja és az orra is, s egy hét szenvedés után, tegnapra virradó éjszaka elhunyt.
Az esetről egy helyi lap megkérdezte a rendőrség szóvivőjét, aki szűkszavú közleményében elismerte a támadás tényét (maguktól valószínűleg hallgattak volna arról, hogy milyen véget érnek a tisztességben megőszült magyar emberek, mint ahogy az elkövetőkről sem beszélnek soha, a származás csak akkor számít, ha véletlenül egy cigányt vág valaki nyakon), de a nyomozás kimenetelére való tekintettel bővebb információkkal nem szolgált:
Tájékoztatom, hogy az ügyben a PMRFK Bűnügyi Osztálya ismeretlen tettes ellen, halált okozó testi sértés elkövetése miatt folytat eljárást, melyről jelenleg bővebb információ nem hozható nyilvánosságra.
Beluzsárné Belicza Andrea r. szds.
sajtószóvivő
Pest Megyei Rendőr-főkapitányság
(Heti Hírek nyomán)
Olvasónk levele az eset kapcsán:
Kérlek írjátok meg, hogy mi folyik Nagykőrösön. A helyzet nagyon rossz, sötétedés után az utcán csoportosan (legalább hármasával, de gyakoribbak a 4-5 fős csoportok) grasszálnak a réti négerek, gyakori a szóbeli fenyegetőzés. A rendőrök az eset után erősítettek a jelenléten, és a járőrözés is érezhetően behatóbb, gyakoribb volt, de minden megállítás a cigókkal átmegy egy ilyen "egymás seggét nyaljuk" haveri légkörű beszélgetésbe a megfigyeléseim szerint.
Két járőrautó van a városban, ebből legalább egy folyamatosan jár (30 000-es kistérség), ami nagyon kevésnek mondható, ráadásul a benzin is kevés (belső infóm). További probléma, hogy van 2-3 cigány származású járőr-rendőr és egy magyar rendőr, akinek a felesége ugyancsak cigány származású. Emellett két tiszta magyar járőrről tudok. Tehát olyan járőrt nem lehet kiállítani a gyakorlatban, ahol ne lenne "romás" járőr, a valóságban inkább cigány járőrrel lehet találkozni. Rengeteg a panasz a városvezetőség felé idős, nyugdíjas tisztes emberek részéről, hogy megállítják őket ezek a járőrök, és a tiszteletlen hangnem teljesen általános feléjük.
Ez egy mezőváros, a sok idős ember, mikor hazafelé teker kis terményével a biciklijén, vagy ilyen rendőrökbe botlik, vagy a nevelőintézetek környékén "hörcsögözik" le őket a purdék és fiatal cigány felnőttek. Ez náluk a rabszolga elnevezése Nagykőrösön. "Van-e már hörcsögöd? Ez a hörcsögöd?" - ezek gyakori szófordulatok köreikben olyan magyarokra, akiket a rabszolgáiknak tekintenek vagy már használnak is.