Legalább 15 kilót felszedett a börtönben Nyerges Zoltán. A 23 éves cigány öt hónapot töltött előzetesben, eközben láthatóan kigyúrta és felhizlalta magát.

A sértett támadóját különösebb biztonsági intézkedések nélkül egy rendőr vezette a tárgyalóterembe. Nyerges nem örült az újságíróknak, többször agresszíven közölte, ne fotózzák. A Kaposvári Járásbíróság "erkölcsi okok miatt" zárt tárgyalást rendelt el, ezért hivatalosan sosem fog kiderülni, hogy pontosan hogyan erőszakosodott, és hogyan verte meg áldozatát.
A két napos tárgyaláson a 11 tanút és egy igazságügyi orvos szakértőt fog meghallgatni a bíróság. Szerdán az áldozatot is meg akarták hallgatni az ügyben, de ügyvédje kimentette a tárgyalásról. Mivel zárt tárgyalást rendeltek el, az sem derült ki, hogy miért nem tud részt venni a tárgyaláson.
Páva lánya azt szeretné elérni, hogy a bíróság megelégedjen az írásbeli vallomásával, mert szeretné elkerülni a támadójával és a sajtóval való találkozást. – Erre nem sok esély és példa van, mondta a Kaposvári Törvényszék szóvivője. Vadócz Attilla szerint erre alapos indok kell, amit a bíróság mérlegeli fog.
A cigánybűnöző ellen erőszakos közösülés, súlyos testi sértés, személyi szabadság megsértése és kifosztás a vád. Mivel már kétszer volt hasonló bűncselekménye, ezért a három csapás törvényének értelmében akár 16 év börtönt is kaphat. A tárgyalás tanúk maghallgatásával csütörtökön folytatódik.
(Bors nyomán)
Frissítés: Mégsem érvényes a három csapás
A gátlástalan cigány alig egy évvel azután támadott, hogy kiszabadult a börtönből. Tizenhét évesen ugyanis egy tini lányt becstelenített meg. Tettéért akkor mindössze 5 évet kapott. Mindezek ellenére Nyerges biztosan nem marad élete végéig a rácsok mögött.
– Egyik bűncselekmény büntetésének felső határa sem éri el a 15 évet, ezért itt nem érvényes a három csapás törvénye – magyarázta dr. Csics Péter ügyvéd, aki hozzátette: a bíróság biztosan figyelembe veszi majd, hogy a "férfi" visszaeső.
Egyébként a gyilkos ügyvédje is kérte a zárt tárgyalást, mert szegény cigánybűnözőt "nagyon zavarják a vakuk villanásai"...
(Blikk nyomán)
Korábban írtuk: "Erkölcsi okokból" rendeltek el zárt tárgyalást a pécsi polgármester lányát megtámadó cigány ügyében a Kaposvári Járásbíróságon.
A nyilvánosság kizárásával szerdán megkezdődött a pécsi egyetemista támadójának pere a Kaposvári Járásbíróságon.
Tarr József tanácsvezető bíró – helyt adva a sértett írásban benyújtott és szóban is megerősített indítványának –, elmondta: az eljárás során olyan tények kerülnek a bíróság elé, amelyek nagymértékben sértik az emberi méltóságot, ezért "erkölcsi okokból" rendelt el zárt tárgyalást.
Az ügyészség erőszakos közösüléssel, kifosztással, súlyos testi sértéssel és személyi szabadság megsértésével vádolta meg a 23 éves Ny. (azaz Nyerges) Zoltánt.
Az ügy sértettje, egy 20 éves pécsi egyetemista lány – Páva Zsolt pécsi polgármester lánya – nem jelent meg a tárgyaláson.
(MTI nyomán)