A Jobbik a házbizottság következő ülésén azt kezdeményezi, hogy a jövőben ne lehessen alkoholt vásárolni a Parlamentben, illetve meg lehessen szondáztatni az országgyűlési képviselőket is.
Erről Szilágyi György jobbikos honatya beszélt pénteki sajtótájékoztatóján. Emlékeztetett: csütörtökön "nagy publicitást" kapott az a videó, amely az Országgyűlés keddi ülésén a KDNP-s Pálffy István "furcsa viselkedését" rögzítette.

Eszerint a kormánypárti politikus – az ülésteremből távozóban – aközben ment oda elköszönni Józsa Istvántól, hogy az MSZP-s képviselő éppen felszólalt, majd ezt követően Nyikos Lászlónak és Szilágyi Györgynek magyarázott valamit. A két jobbikos politikus a felvétel alapján Pálffy István távozása után ivást utánzó mozdulattal jelezte az ülésvezető elnöknek, hogy szerintük mi az oka a "kereszténydemokrata" politikus furcsa viselkedésének.
Szilágyi György felidézte azt is: Pálffy István csütörtökön közleményben cáfolta, hogy alkoholos befolyásoltság alatt állt volna kedden. A jobbikos politikus úgy fogalmazott: "mi ezt készségesen elhisszük, hiszen országgyűlési képviselőről van szó". Szerinte lehet, hogy az időjárás-változás, vagy egy napkitörés okozta Pálffy István furcsa viselkedését, de az is lehet, hogy a régi szlogen: az "igyál még egy pohárral, és fogd rá a nyuszira" tehet erről.
Hozzátette ugyanakkor: nem ez az első eset, hogy felmerül a gyanú, egyes képviselők alkoholos befolyásoltság alatt döntenek az ország ügyeiben. Konkrét példákat ugyanakkor Szilágyi György nem említett.
Megjegyezte: ha Pálffy István valóban józan volt, akkor az még rosszabb színben tünteti fel a pár órával később a Duna TV Közbeszéd című műsorában mutatott viselkedését. A Jobbik szerint ugyanis elfogadhatatlan, hogy a műsorban "sértően, illetlenül, lekezelően" bánt Dúró Dórával, a Jobbik szóvivőjével. Éppen ezért felszólítják Pálffy Istvánt, hogy nyilvánosan kérjen bocsánatot Dúró Dórától – hangzott el.
(MTI nyomán)
Kapcsolódó: