Ismét tanúk után kutattak a rendőrök Soroksáron Kardosné Gyurik Krisztina szeptemberi megölése ügyében. Egy betört orrú, sérült kezű emberről kérdezték a környékbelieket.
Bár a nyomozás érdekeire hivatkozva a rendőrség nem ad új információt a szeptemberi brutális gyilkossággal kapcsolatban. Annyit sikerült megtudni, hogy több embert is megállítottak hetekkel ezelőtt, nem messze a gyilkosság helyszínétől a rendőrök. A járókelőket arról faggatták, hogy láttak-e egy betört vagy sérült orrú és kezű embert a gyilkosság után a környéken. Mindez arra utal, hogy találtak olyan nyomot, amelyből arra következtettek, hogy a megölt nő komolyan küzdött az életéért, eközben pedig megsérült a gyilkosa.
Zoom
A lap megkereste Kardos Lajost, az asszony férjét - aki hónapokkal ezelőtt arról nyilatkozott, hogy biztos benne, felesége keményen küzdött az életéért. Most azonban nem akarta kommentálni az információnkat. Csupán arról beszélt, hogy különösen nehéz a család számára az első anyák napja a felesége nélkül.
- Nagyon mélyen vagyunk. Különösen a kisfiam, Roli, aki képtelen feldolgozni az édesanyja elvesztését. Azt mondja, hogy nem akar kimenni a temetőbe, mert ott úgyis csak egy marék hamu van és nem az anyukája – mondta a férfi. Hozzátette, neki most az a legfontosabb feladata mint apának, hogy elterelje a gyerek figyelmét arról, hogy mások az anyukájukat ünneplik.
Kardosné Gyurik Krisztinát tavaly szeptember 25-én futás közben kapták el, durván bántalmazták, mielőtt végeztek vele. Vélhetően több tettes kellett ahhoz, hogy az asszony kezeit és lábait külön-külön összekötözzék. A bicikliúttól néhány méterre találták meg a lemeztelenített holttestét, csak a cipője maradt rajta.
Hónapokig a BRFK nyomozott az ügyben, majd az országos rendőrfőkapitány úgy döntött, hogy az ORFK Kiemelt Életellenes Ügyeket Felderítő Főosztálya folytatja a hajszát a gyilkosok után. Úgy tudni több tucatnyi embertől vettek eddig DNS-mintát. Górcső alá vették Kardosné Gyurik Krisztina internetes levelezését és a híváslistáját is.
(Borsonline nyomán)
Kapcsolódó: