Egyhangú szavazással megerősítették posztján Gyömrő polgármesterét a keddi bizalmi szavazáson – mondta el Gyenes Levente a VS.hu-nak. A városvezető a sajtóban megjelent szexfotói miatt kérte a voksolást.

A Gyömrői Társaskör, a helyi Fidesz és KDNP kedden szólította fel Gyenes Leventét, hogy tisztázza magát a sajtóban megjelent vádak alól, vagy azonnal távozzon a közéletből. A polgármester csütörtökre hívott össze rendkívüli testületi ülést. A 11 fős testületből 8-an egyébként a Gyenes Levente vezette Gyömrő 2000 Kör képviselői.
Érdekesség, hogy rajtuk kívül az egyetlen fideszes képviselő volt csak jelen az ülésen, aki szintén támogatta Gyenes Leventét a bizalmi szavazáson. Spatits Mikós szerint a Fidesz pont azért dolgozott és alkotott törvényeket az elmúlt években, hogy legyen mindenkinek joga saját intim szféráját távol tartani a nyilvánosságtól, még akkor is, ha az illető közszereplő, közéleti szereplő vagy csak egyszerűen ismert ember. Éppen ezért sajnálatát fejezte ki, hogy pont a jelenlegi gyömrői Fidesz-vezetés próbál ebből politikai tőkét kovácsolni magának a független polgármesterrel szemben az önkormányzati választások közeledtével.
Az ülésen a helyi jobbikos képviselő szabadsága miatt nem volt jelen, a kezdeményező Gyömrői Társaskör képviselője viszont indoklás nélkül nem jelent meg.
Az ülésen Gyenes Levente azt állította: soha nem fogyasztott drogot, és bár a képek valóban róla készültek, de szerinte "manipulálták őket". Viszont az igazát semmivel nem tudja igazolni, mert "a fényképekből csak egy példány készült, amelyek az öt éve ellopott laptopján voltak".
"Nincs más választásom, tűröm, hogy most jónéhányan pucér fenekembe töröljék a piszkos cipőjüket" - fogalmazott Gyenes Levente.
Gyenes a Blikk által a múlt héten közölt fotókon ruhátlanul szerepel meztelen nők társaságában (képgaléria itt, ha esetleg érdekel valakit). Az egyiken fehér port szippant fel az éjjeliszekrényről, a másikon egy hölgy szeméremdombjáról. Látható egy ágyhoz kötözött, bekötött szemű nő is, és megörökítették azt a pillanatot, amikor a polgármester egyikükhöz egy banánnal közelít.
(VS nyomán)