Kegyetlenül végzett egy idős asszonnyal a 41 éves A. Áron Gergely: a férfi minden ok nélkül a közeledő villamos alá rúgta az ismeretlen nénit. Bár áldozata a helyszínen meghalt, a villamosra várakozók nem hagyták menekülni a gyilkost: elfogták.
Elhanyagolt, poros ruházatban, bilincsbe verve vezette el két rendőr a Margit híd budai hídfőjének sínpárja mellől a 41 éves A. Áron Gergelyt. A férfi ugyanis kegyetlen módon végzett egy mit sem sejtő idős asszonnyal. A néni a délutáni tömegben csak a villamost várta, amikor mögé állt az elhanyagolt külsejű Áron, és minden ok nélkül a közeledő szerelvény alá lökte.
Zoom
Az eset olyan megdöbbentően hirtelen történt, hogy a villamos sofőrje már képtelen volt lefékezni, és elütötte az idős asszonyt, aki a helyszínen meghalt. A férfi megpróbált elmenekülni, azonban a helyszínen várakozók nem hagyták elszökni a gyilkost, elfogták, és addig visszatartották, míg a rendőrség a helyszínre nem érkezett.
Áront két rendőr vezette el a sínek mellől, rendőrautóba ültették, majd elhajtottak. A férfi ekkor már nem ellenkezett, szó nélkül hagyta elvezetni magát. Egy szemtanú azt állítja: az eset olyan hirtelen történt, hogy alig lehetett látni, a villamosnak esélye sem volt fékezni:
– Sajnos láttam, egy idős néni volt - kommentelte a Budapesti Közlekedési Központ Facebook-oldalán F. Alexandra. Egy másik tanú azt mondja: csak annyit látott, hogy egy tipikusan hajléktalan külsejű férfi belöki az idős nőt a villamos elé.
A rendőrség emberölés miatt nyomoz: – A rendőrség várja annak az utasnak a jelentkezését, aki a férfit a helyszínen visszatartotta. A Budapesti rendőr-főkapitányság kéri, hogy jelentkezzen az ingyenesen hívható 06-80-555-111-es “Telefontanú” zöld számán, a 107 vagy a 112 központi segélyhívó számok valamelyikén - kéri Budapesti Rendőr-főkapitányság.
Frissítés: Kihallgatták A. Áront: nem ismerte el a bűncselekmény elkövetését
A férfit a nyomozók előállították, gyanúsítottként kihallgatták. A bűncselekmény elkövetését nem ismerte el.
A police.hu-n olvasható közlemény emlékeztet: a Budapesti Rendőr-főkapitányságra 2014. augusztus 1-jén 12 óra 48 perckor érkezett bejelentés, miszerint baleset történt a 4-6-os viszonylatszámú villamos Budapest II., Margit híd Budai hídfő megállójánál.
Mint írják, a jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján a villamosmegállóban A. Áron Gergely megrúgott egy ott várakozó idős hölgyet, aki ennek következtében a járműszerelvény elé esett. Az idős asszony olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. Az utasok a helyszínen visszatartották a 41 éves férfit, akit a Készenléti Rendőrség kiérkező járőrei elfogtak.
A férfit a nyomozók előállították, gyanúsítottként kihallgatták. A terhelt a bűncselekmény elkövetését nem ismerte el.
Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főosztály Életvédelmi Osztálya emberölés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást – őrizetbe vétele mellett - A. Áron Gergely ellen. A nyomozók előterjesztést tettek a férfi előzetes letartóztatásának indítványozására – fogalmaz a közlemény.
(Borsonline - MTI)