Egy idős nő azért esett pénteken kora délután a villamos elé, mert egy 41 éves férfi megrúgta. Az utasok visszatartották a férfit, a rendőrség szemtanúkat keres és emberölés miatt nyomoz.
Szemtanúkat keres a rendőrség a péntek délutáni halálos villamosgázolás ügyében – közölte honlapján a Budapesti Rendőr-főkapitányság.
A 4-es, 6-os villamos 12 óra 48 perc körül ütött el a Margit híd budai hídfőjénél egy idős hölgyet , aki a helyszínen életét vesztette.
Zoom
Kiderült: a villamosmegállóban egy A. Áron Gergely nevű 41 éves férfi rúgta meg az ott várakozó nőt, aki ennek következtében a szerelvény elé esett. Az utasok a helyszínen visszatartották a férfit, akit a Készenléti Rendőrség kiérkező járőrei elfogtak.
Az ügyben a BRFK emberölés gyanúja miatt nyomoz.
Zoom
A rendőrség várja annak az utasnak a jelentkezését, aki a férfit a helyszínen visszatartotta. Kérik, hogy jelentkezzen az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” számon (h-cs: 8-16, p: 8-13), illetve a 107 vagy a 112 segélyhívó számok valamelyikén.
Volt már hasonló
Júniusban nagy felháborodást váltott ki egy hasonló eset. Akkor a Baross utcánál lökött egy 85 éves nőt az úttestre egy "fiatalember". Az az eset a hírek szerint nem szándékosan történt, csak sietségében lökte félre a 18 éves siheder az idős nőt, aki súlyos sérüléseket, nyílt törést szenvedett.
Frissítés: az Index olvasója így írta le a történteket
Azon a villamoson ültem, ami elütötte a nénit. Ültem, beszélgettem, mikor hirtelen óriásit fékezett a vezető – egy fickó végig bukfencezett a Combinón. Megkérdeztem tőle, hogy jól van-e, kell-e neki segítség, azt válaszolta nem kell, csak a dereka fáj.
Ezután arra lettem figyelmes, hogy mindenki azt kiabálja: elütöttünk valakit. Az emberek a villamos elejéhez gyűltek. Megindultam előre, félve, de muszáj volt arra mennem, hogy kijussak a hídra. A villamos első kereke alá szorulva ott volt a néni húzós kocsija, a villamos előtt a szemüvege sértetlen állapotban.
Egy sötétkék pólós pasas próbálta hátra tolni a villamost, azt üvöltötte, hogy "tolassanak már hátra, hát alatta van!". Még előrébb mentem, egy ember azt mondta, "Ott az a faszszopó! Ő rúgta be a villamos alá!" – mutatott a sötétkék pólós férfira. Nem tudtam segíteni, sokkos állapotba kerültem, remegtem, sírtam, levert a víz. Remélem, hogy a pasi életfogytiglant kap! A nénike pedig nyugodjon békében.
Egy másik járókelő szerint az eset után két mentő, egy rendőrautó és a katasztrófavédelem is kijött, a tűzoltók egy darus mentőkocsit is hoztak, hogy felemeljék a villamost. Az embereket a katasztrófavédelem munkatársa terelte el a helyszínről, a mentősök próbáltak bemászni a villamos alá, a BKV dolgozói pedig különleges emelőpapucsokat hoztak.
Korábban írtuk: Halálra gázolt egy idős nőt a 4-es, 6-os villamos a Margit híd budai hídfőjénél
A mentők már csak a halál tényét tudták megállapítani annál az idős nőnél, akit a Margit híd budai hídfőjénél gázolt el a 4-es, 6-os villamos.
Halálra gázolt egy idős nőt a villamos a Margit híd budai hídfőjénél péntek kora délután. Az Országos Mentőszolgálat azt közölte, hogy a mentők már csak a halál tényét tudták megállapítani.
A Budapesti Közlekedési Központ a Facebook-oldalán azt írta, hogy 4-es és a 6-os villamos helyett a Széll Kálmán tér és a Jászai Mari tér között pótlóbuszok járnak.
(MTI - HVG)