Mondd ki az igazat, és kivonul a Fidesz - Jakab Péter így reagált a Fidesz bejelentésére, miszerint kivonulnak a közgyűlésről, ha a Jobbik frakcióvezetője felszólal. A kormánypárt így tiltakozik, amiért a jobbikos képviselő kimondta: a városvezetés célja a Salkaházi-programmal nem a valódi gondoskodás, hanem a szavazatvásárlás.
„A Fidesz először azzal alázza meg a nyugdíjasokat, hogy azt hiszi, megvásárolhatja őket, majd felszólít, hogy kérjek bocsánatot azért, amiért mindezt ki is mondom” - így kezdte pénteki tájékoztatóját Jakab Péter. A Jobbik frakcióvezetője szerint nem neki, hanem a Fidesznek kell bocsánatot kérnie a miskolci idősektől, amiért elüldözik a városból a gyermekeiket, elveszik a biztonságukat, tönkreteszik az egészségügyi ellátásukat, a férfiakat pedig halálukig dolgoztatnák.
Szerinte a Fidesz megbukott munkahelytemetésből és rendteremtésből is, ezért kapaszkodnak most már csak a Salkaházi-programba, próbálva hisztériát kelteni a legerősebb ellenzéki párt ellen. Ennek részeként a Fidesz frakcióvezetője, a bankár Soós Attila aljas módon azt hazudja, hogy a Jobbik meg akarja szüntetni a Salkaházi-programot. Jakab Péter arra kérte a fideszes politikust, mutasson egyetlen olyan esetet, ahol a Jobbik nemmel szavazott a programra. Ha ilyet nem tud, akkor álljon ki a nyugdíjasok elé, és kérjen bocsánatot, amiért hazudott nekik.
Ami pedig a Fidesz kivonulását illeti, Jakab Péter azt mondta: aki az igazság kimondásán megsértődik, annak nem tiszta a lelkiismerete. Hozzátette: jó lenne, ha a Fidesz a durcázás helyett végre felnőne ahhoz a feladathoz, amit Miskolc irányítása jelent. Kezdhetnék rögtön a nyugdíjasok még itt élő gyermekeinek fizetésemelésével.
(Kuruc.info)
Kapcsolódó: