Vajon mennyi kárt okozhattak Magyarországnak azok a Fideszhez köthető személyek, akiket az Egyesült Államok és az IMF érdekében történt kémkedés miatt tartóztattak le?- teszi fel kérdéseit közleményében Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője.
Egyikük már az első Orbán-kormány alatt a Miniszterelnöki Hivatal munkatársa volt, majd 2010-et követően a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium főosztályvezető-helyettese, később a Magyar Nemzeti Kereskedőház stratégiai tanácsadója lett. A másik személy annak a Polygon Informatikai Fejlesztő és Tanácsadó Kft.-nek volt a stratégiai igazgatója, mely amerikai offshore háttere ellenére csaknem 630 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el. A pályázati pénz elnyerésének anomáliájára a Jobbik antikorrupciós tevékenysége során már 2013 májusában felhívta a figyelmet - emlékeztet a jobbikos honatya.
Orbán Viktor és a Fidesz adjon magyarázatot az esetre! Orbán Viktor és a Fidesz adjon magyarázatot az esetre. Szándékosan pénzeltek-e több százmillió forinttal egy, a gyanú szerint az amerikaiaknak és az IMF-nek kémkedő személyhez köthető offshore vállalkozást? A cégnek kiutalt pénz visszaszerzésére tesznek-e kísérletet? Kezdeményezik-e a miniszterelnök, a korábbi nemzeti fejlesztési miniszter, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség korábbi elnökének és a Magyar Nemzeti Kereskedőház vezetőjének meghallgatását a Nemzetbiztonsági Bizottság előtt? - zárul további égető, de sajnos költői kérdések sorával a közlemény.