„A magyar letelepedési kötvény él és jól van” – írja az ArabianBusiness.com nevű oldal Orbán Viktor egyik nyilatkozatára hivatkozva. A cikk fizetett hirdetésben írja, hogy a magyar miniszterelnök szerint még nem döntöttek arról, hogy megszüntetik a letelepedési kötvényeket az alkotmánymódosításról szóló november 8-i szavazás után.
Zoom
A cikkben felidézték Orbán Viktornak az állami rádiónak adott szokásos péntek reggeli interjúját, amelyben kitértek arra is, hogy a Jobbik a letelepedési kötvények megszüntetését szabta feltételül az alkotmánymódosítás támogatásához. A kormányfő ezt pénteken úgy kommentálta: „tudomásul kell venni, (…) hogy nem fog hárommillió ember úgy ugrálni, ahogy a Jobbik fütyül.” Orbán Viktor a már ismert kormányzati kommunikációnak megfelelően azt mondta, hogy nem tudják a Jobbik kérését elfogadni, de ettől függetlenül már zajlik az ország finanszírozásának, így többek között a letelepedési kötvényeknek a felülvizsgálata. – A döntés azonban még nem született meg – hangsúlyozzák a hirdetésben.
Az emirátusokbeli ArabianBusiness.com oldalon megjelent PR-cikket a 30 országban letelepedési kötvényekkel üzletelő Arton Capital rendelhette meg. Mint írják, azért volt szükség a cikk megjelentetésére, mert vállalták, hogy az értékes ügyfeleket mindig a legfrissebb információkkal látják el. A hirdetés végén egy magyarországi telefonszámot is megadtak, amelyen keresztül további információkat lehet szerezni a letelepedési kötvényekről.
(MNO)