Az MSZP a maga idejében megfontolja, hogy összefogjon a Jobbikkal – erről beszélt (volna) Kunhalmi Ágnes szocionista politikus a Híradó kérdésére. A Lendvai-imitátor Medgyessy Péter volt miniszterelnök kijelentésére reagált, miszerint az MSZP-nek és a DK-nak együtt kellene működnie a Jobbikkal. Kunhalmi Ágnes sajtótájékoztatóját többször megszakította, mert nem bírta visszafojtani a nevetését.
Csak többszöri próbálkozásra tudta megtartani pénteki sajtótájékoztatóját Kunhalmi Ágnes MSZP-s politikus folyamatosan feltörő nevetése miatt. Végül sikerült elmondania, hogy szerinte 2016 a kormány számára a bukás éve volt. Viselkedésére magyarázatként azt mondta, nincs a helyzet magaslatán, de majd „összeszedjük magunkat”.
"Sipánka 2" ezután az újságírók kérdéseire válaszolt. Az M1 Híradó azt szerette volna megtudni, mit gondol Medgyessy Péter volt miniszterelnök nyilatkozatáról, mely szerint az MSZP-nek és a Jobbiknak össze kellene fognia. Kunhalmi Ágnes azt mondta, nem ért egyet az egykori kormányfővel.
Az ellenzéki képviselő először azt válaszolta, kizártnak tartja, hogy az MSZP vagy a DK összefogjon a Jobbikkal, alig fél perccel később már úgy fogalmazott, majd akkor mennek át a hídon, ha odaérnek. Ezután a politikus ismét nevetésben tört ki.
Zoom
Nagy bajban lehetnek, de ígérik, összeszedik magukat
Az SZDSZ egykori alapítója, Haraszti Miklós Medgyessy Péterhez hasonlóan szintén azt nyilatkozta májusban, hogy a baloldalnak össze kellene fognia a Jobbikkal. Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke pedig egy kaposvári lakossági fórumon úgy fogalmazott: ha a szavazók sokasága azt akarja, akár az ördöggel is szövetkezik.
Szávay István, jobbikos országgyűlési képviselő azt mondta, a baloldali ellenzékiek tényleg nagy bajban lehetnek, ha már beléjük akarnak kapaszkodni. Mirkóczki Ádám, a párt szóvivője pedig a Magyar Időknek azt nyilatkozta, Medgyessy Péter felvetése teljes agyrém.
(Híradó nyomán)
Frissítés: A Lendvai-klón itt sem volt "szomika"
Kapcsolódó: