Kikerült a rabkórházból, és egy hatfős cellában van jelenleg a két halálos áldozatot követelő Szentendrei úti gázolás gyanúsítottja – tudta meg a Blikk.
Zoom
A lap értesülése szerint a férfi hosszú hónapok gyógykezelése után, pár napja került ki a Tököli rabkórházból, és helyezték át az egyik budapesti börtönbe.
Dolgozni azonban nem tud, két okból is: egyrészt az előzetesben lévők nem vállalhatnak munkát, másrész az egészségi állapota sem engedi még. Nemrég ugyanis még az is kétséges volt, hogy egyáltalán valaha lábra tud-e állni.
A balestben, amelyben két vétlen fiatal veszítette életét, a gázoló is súlyosan megsérült, többek között a gerincével. Operáción is átesett a Honvédkórházban, majd a rabkórházba került. Először csak feküdni tudott, aztán járókerettel, majd mankóval közlekedett, végül azonban elhagyhatta a segédeszközöket, és mára már saját lábon tud menni. Erősítésre és gyógytornászra azonban még sokáig szüksége lesz.
Zoom
A férfi és családja persze azt szeretné, ha az ügye folytatását otthon, házi őrizetben várhatná, de a nyomozási bíró ez idáig úgy ítélte meg: esetében tartani kell a szökéstől, elrejtőzéstől.
Családja mindenben támogatja a halált okozó ittas járművezetés bűntettével gyanúsított férfit. Rendszeresen látogatják, és csomagot is küldenek neki. Ennek köszönhető, hogy a barátai szerint erősen labilis idegzetű férfi aránylag kiegyensúlyozottan viseli a bezártságot.
Mint ismeretes, március 18-án a Szentendrei úton egy a piros lámpánál szabályosan várakozó autóba rohant bele kocsijával "O." Áron. Az ifjúsági világbajnok kajakos Janza Richárd és jó barátja, Bálint az ütközés következtében életüket veszítették. A vétkes sofőr nagy mennyiségű alkoholt fogyasztott tette elkövetése előtt, a szervezetében valamivel több mint két liter, azaz körülbelül három üveg bornak megfelelő alkoholt mutattak ki a baleset után. Talán ezért is történhetett meg, hogy egyáltalán nem fékezett, s mintegy 130 km/h sebességgel csapódott bele a fiatalok autójába.
A tragédiát követően Bús Balázs, Óbuda polgármestere közölte, hogy mindenképpen szeretnének Véda kamerarendszert telepíteni a kerület több részén, így a Szentendrei úton is. Miután nemrégiben újra két autó összeütközött a Szentendrei úton, terve megvalósításához pozitív visszajelzést kapott a Belügyminisztériumtól.
Az alkoholos befolyásoltság szintjei:
0,2-ig = az alkoholfogyasztás nem bizonyított,
0,2–0,50 között = ivott, de alkoholosan nem volt befolyásolt,
0,51–0,80 között = igen enyhe,
0,81–1,50 között = enyhe,
1,51–2.50 között = közepes,
2,51–3,50 között = súlyos,
3,51 felett = igen súlyos fokú az alkoholos befolyásoltság
Korábban írtuk: