A Szolnoki Többség Facebook-oldal közzétett egy képet, amin mások mellett az "énekes" Kis Grófo és "zenész" édesapja, Kozák László "Gróf" látható más cigányok és Szalay Ferenc szolnoki fideszes polgármester társaságában. A szolnoki ellenzéki összefogást támogató Facebook-oldal egy megjegyzést is fűzött a képhez:
Szeretnéd, ha ezek az emberek döntenének októberben arról, ki vezesse a várost? Szeretnéd, ha a megvásárolt szavazatok tartanák továbbra is hatalomban Szalayt? Ezért fontos, hogy októberben elmenj szavazni és körzetedben az egyedüli ellenzéki jelöltre szavazz! Ne feledd! Ők ott lesznek!
Zoom
Szolnokon az ellenzék az MSZP-s Radócz Zoltánt támogatja, de ez nem volt mindig így. Júliusban még úgy tűnt, a Mindenki Magyarországa Mozgalom által támogatott Lukács Katalin is indul, de végül ő visszalépett Radócz javára. A Szolnoki Többség névhasználatról amúgy korábban vita alakult ki az összefogásban résztvevők és Lukácsiék között, akkor derült ki, hogy az előbbiek használhatják jogszerűen, és az említett Facebook-oldalt is ők kezelik.
A képet azóta eltávolították.
Frissítés: annyira nincs cigányozás, hogy "roma polgártársazás" van - és mi, magyarok vagyunk a "nem romák"
A Szolnoki Többség - már a nevük is hazug - némi ötletelgetés után  azt írta: "visszautasítjuk, hogy a szavazatvásárlásról, mint a szolnokiak körében közszájon forgó jelenségről szóló figyelemfelhívó bejegyzésünknek bármiféle 'cigányozás' lett volna a célja."
Hozzátették: "A bejegyzésben szereplő képen Szalay Ferenc kényszernyugdíjazás előtt álló polgármester szerepel azoknak a személyeknek a körében, akik már évek óta 'segítik' a Fidesz kampányát és szavazatszerzését a roma lakosság körében. A cikk rájuk és tevékenységükre utalt, ami minden szolnoki számára tökéletesen érthető volt."
A bejegyzésben hangsúlyozták, hogy az "semmilyen módon nem volt úgy értelmezhető, hogy általában a cigánysággal kapcsolatban fogalmazott volna meg negatív véleményt. Ezt is a leghatározottabban visszautasítjuk".
A szolnoki ellenzék szerint a "roma polgártársaik méltóságát" (ezek szerint ilyen is van) kívánják megőrizni azáltal, hogy felhívják a figyelmet "egyes klánok tevékenységére, akik rajtuk élősködve politikai és gazdasági hasznot remélve kihasználják őket, majd 4-5 évig feléjük sem néznek".
A Szolnoki Többség jelezte azt is, számítanak "romák és nem romák" szavazataira. A magyarok számukra tehát már csak a "cigány polgártársak" vonatkozásában léteznek...
(24.hu - hvg nyomán)