Őszinteség és együttműködés - ez jellemezte az SZDSZ és a KDNP elnökének találkozóját, szól a hír. Az úgynevezett kereszténydemokraták izraelita műhelyének megalakulása után ezen nem is lehet csodálkozni. Amint azt közölték, a közös pontokat elsősorban a környezetvédelemben, az emberi jogok kérdésében, valamint a pártfinanszírozásban vélték megtalálni, hogy ténylegesen miről beszéltek, az persze nem tartozik ránk.
Orbán és Gyurcsány után (a politikai szintű buzi flörtölés politikájának meghirdetése jegyében) ezúttal a kereszténydemokraták elnökével találkozott Fodor Gabriella.
A kezdeményezésére létrejött eszmecserét követően hangsúlyozta: bár világnézeti és ideológiai tekintetben talán ez a két párt áll a legmesszebb egymástól (látszólag, tesszük hozzá, elvégre le kell födni a különböző ízlésű szavazótáborokat), mégis a közös pontokra igyekeztek fókuszálni, amely törekvésük - mit ad Isten - sikerrel is járt.
"Az ország érdeke ugyanis (melyiké? - a szerk.) azt kívánja, hogy a vitáink megtartása mellett találjunk olyan metszéspontokat, ahol együtt tudunk működni" - hangsúlyozta az antimagyar párt nemrég megválasztott vezető dívája. Gratulálunk az ifjú párnak.
Semjén Zsolt, a KDNP első embere úgy értékelt, már önmagában is komoly jelentősége van annak, hogy létrejöhetett ez a tárgyalás. Szerintünk is.
(Kuruc.info - Stop)