Öngyilkos lett egy férfi kedden Budapesten. Kora reggel szerkesztőségünkhöz eljuttatott egy búcsúlevelet, amelyben Gyurcsány Ferencet és más kormánypárti politikusokat nevezett meg tette felelőseiként. Az MNO értesítette a mentőket, de azok már nem tudtak segíteni az elkeseredett emberen - írja a lap. A Kuruc.info szerkesztősége is megkapta a levelet, de azt hittük, egy azon küldemények közül, melyeket naponta kapunk nem egészen épelméjű emberektől.
Horváth László utolsó kívánságának eleget téve az MNO cikke alatt közöljük búcsúlevelét. Nyugodjon békében.
Különös levél érkezett kedd reggel szerkesztőségünk e-mail címére. Egy férfi küldte, aki bejelentette, öngyilkosságot követ el: ,,súlyos és végleges döntésre kényszerítettek a kialakult körülmények..." – állt a levélben.
H.L. azt is közölte: írását búcsúlevélnek szánta, s tettének felelőseiként Gyurcsány Ferencet és más kormánypárti politikusokat nevezett meg. ,,Mivel Gyurcsány Ferenchez többször fordultam, ezért én Őt is gyilkosomnak tekintem, arról nem is szólva,hogy kormányfőként kiemelt a felelőssége... A névsor továbbá: dr. Molnár Lajos, dr. Horváth Ágnes, dr. Székely Tamás, dr. Biró Boldizsár és Horn Gábor" – írta a férfi.
Szerkesztőségünkhöz gyakran érkeznek furcsa tartalmú levelek, öngyilkosságot bejelentőt azonban még nem olvastunk. Reggeli ügyeletes kolléganőnk – biztos, ami biztos –, felhívta a mentőszolgálatot, néznék már meg, nem történt-e mégis valami helyrehozhatatlan. A mentők délután jelezték: sajnos nem átverés volt a levél, az abban megjelölt címen valóban öngyilkosságot követett el egy férfi Budapest XI. kerületében.
A búcsúlevélből nem nagyon derül ki, egészen pontosan mi váltotta ki az elkeseredett cselekedetet. H. L. arról számolt be, hogy ,,amit tett, azt tiszta fejjel és sok ezerszer átgondolva" tette. Kijelenti azt is, hogy ,,abnormális tettét” ,,kizárólag a Gyurcsány kormány(ok) által felmondott kormányszintű szerződés súlyos következményei miatt” hajtotta végre! Hogy egészen pontosan mi is ez a felmondott szerződés, azt egyelőre nem sikerült kiderítenünk, viszont H. L. azt írta: sok milliárd forinttól esett el a magyar egészségügy ennek következtében.
Kollégánk a helyszínre sietett, és sikerült egy ott lakó szomszéddal beszélni, aki elmondta, hogy a férfi nagyjából két éve bérelte azt a lakást, ahol holtan találták. A szomszédokkal nem igazán tartotta a kapcsolatot, annyit tudtak róla, hogy zárkózott és mogorva volt, sokat ivott és sokat dohányzott. A megkérdezett lakó kollégánknak elmondta, hogy a délelőtt 9 óra után odaérkező mentősök nyitva találták a lakás ajtaját, a kulcsok az asztalon voltak. A férfit két órán keresztül próbálták újraéleszteni. A helyszínre két rendőrautó érkezett, miután befejezték a helyszínelést, a bejárati ajtó leragasztották. Az egyik lakó értesítette a lakás tulajdonosait, akik siófokiak, ők is a helyszínre érkeztek reggel. Reggel a férfi volt felesége is oda jött.
Megtaláltuk a lakás tulajdonosát is, aki elmondta: az áldozat biztosítási ügynökként dolgozott, és volt valamilyen peres ügye az állammal. Azt is hozzátette: a férfi nem volt beteg. Nem megerősített információk szerint mérget ivott H. L.
Az elhunyt búcsúlevelében azzal fordul Gyurcsány Ferenchez: ,,Tisztelettel kérem Önt, haladéktalanul, azonnal vonuljon ki a közéletből szeretett hazám, Magyarország érdekében! Ön és társai tönkretették az országot..."

Alább teljes terjedelmében.
Súlyos és végleges döntésre kényszerítettek a kialakult körülmények, és ezért az alábbi levelet hagytam hátra a 1111 Budapest (cím) alatti lakásban a hatóság számára, illetve az érintetteken kívül néhány médiának is elküldtem.

T. Hatóság!
Alulírott Horváth László MAGYAR állampolgár kijelentem, hogy amit tettem, tiszta fejjel és sok ezerszer átgondolva cselekedtem! (Az alkoholos befolyásoltság kizárólag tettem "sikere" érdekében történt.)
Ezen levél másolatát néhány médiának elküldtem.
A számomra is ABNORMÁLIS tettemet KIZÁRÓLAG a Gyurcsány kormány(ok) által felmondott kormányszintű szerződés - bizonyíthatóan jogellenes felmondás - súlyos KÖVETKETMÉNYEI miatt hajtottam végre!
"Mellékesen" ezen megállapodás felmondásával a MAGYAR állam (egészségügy) milliárdoktól esett el! (Több média: Magyar Nemzet, Élet és Irodalom, HírTV foglalkozott korábban nevezett üggyel.)
Ismételten leszögezem, hogy kizárólag a KÖVETKEZMÉNYEK miatt végeztem magammal, tehát nem hiúsági, szakmai csalódottság vagy hasonlók miatt, annak ellenére, hogy normálisan működő országban ilyen soha NEM fordulhatna elő!
Mivel Gyurcsány Ferenchez többször fordultam, ezért én Őt is gyilkosomnak tekintem, arról nem is szólva,hogy kormányfőként kiemelt a felelőssége... a névsor továbbá :
dr. Molnár Lajos
dr. Horváth Ágnes
dr. Székely Tamás
dr. Biró Boldizsár
Horn Gábor
Hölgyem és Uraim, Önök GYILKOSOK !
Továbbá felelősek, hogy 3 - 4 Mrd Ft. nem kerülhetett a magyar egészségügybe!
Gyurcsány Ferenc úr!
Annak ellenére, hogy Ön (és társai) részemről tiszteletet nem érdemel a, megszólítás nagybetűjét is kizárólag neveltetésem miatt használom...
Tisztelettel kérem Önt haladéktalanul, AZONNAL vonuljon ki a közéletből szeretett hazám, MAGYARORSZÁG érdekében!
Ön és társai tönkretették az országot, és minden perc további súlyos károkat okoz az országnak! Gondoljon csak kollégájának /Robert Fico/ mondatára, melynek sajnos minden betűje IGAZ -...amit csak lehet, elkúrtak...- (nem ismerős szó?) ...és most ezek után a gazdasági válság idején Ön az országot megmentő szerepében páváskodna... Na NE, ez még viccnek is rossz, Uram!
Ön, Önök már bizonyítottak abban, amihez tehetségük van – a teljesség igénye nélkül: hazudozás, trükkök százai, korrupció minden mennyiségben, kettős beszéd, hatásvadászat, kommunikáció (álságos és hazug, jelenleg a válság okozta helyzet simlis fel- és kihasználása..."összefogás"...felelősség elkenése...
Gyurcsány úr!
IGEN, KÉRJEN BOCSÁNATOT MAGYARORSZÁG NÉPÉTŐL, ÉS AZONNAL FEJEZZE BE
MINISZTERELNÖKI TEVÉKENYSÉGÉT! (és remélve szurkoljon, hogy az elkerülhetetlen számonkérésnél ez enyhítő körülmény legyen...)
Horváth László /1952.07.18./
U.I.:Küzdelmem utolsó két évében sajnos volt "szerencsém" megtapasztalni, mit műveltek ezzel az országgal... korábban egyszerű és rendes embernek megismertek lettek rakás ....ok vagy 000 (tripla nullák)... Teljes TISZTELET néhány kivételnek!
Hiszem és remélem, hogy még ISTEN is megért és felment... abnormális tettemért!
(Mert kizárólag(!) annak van joga ítélni, aki ismer minden(!) körülményt...)
Igaz MAGYAROK, mire vártok? Nem kell más mint egy néhány százezer fős NÉMA tüntetés, tiltakozás, ami a legfélelmetesebb ennek reszkető tehetségtelen hatalomnak... és mert CSAK magatokra számíthattok...!