Nemzetközi ellenkampányt indit a hizottliba-termékek népszerűsitésére a Baromfi Terméktanács, ellensúlyozandó a Négy Mancs Alapitvány negativ akcióját - tudta meg az InfoRádió.
A terméktanács még nem döntötte el, hogy beperelik-e a Négy Mancsot, mert az erre felkért német ügyvédi iroda több százezer eurót kér a bizonytalan sikerű jogi képviseletért. Az ágazat kára az ügy miatt meghaladja az egymilliárd forintot.
A Baromfi Terméktanács elnöke az InfoRádiónak nyilatkozva elmondta: még nem döntötték el, hogy beperlik-e az állatvédő szervezetet, de már találkoztak egy német ügyvédi iroda képviselőivel. Bárány László szerint egy per kimenetele kétséges lehet, ráadásul több százezer euróba is kerülhet.
A per elinditása azért is kérdéses, mert a Négy Mancs egy nyolc országban bejegyzett szervezet, igy hiába sikerülne pert nyerni ellenük Németországban és Ausztriában, még további hat államban kellene őket perelni - magyarázta a terméktanács elnöke, aki hozzátette: elképzelhető, hogy a per helyett nemzetközi ellenkampányt inditanak, amely lassabb és kevésbé látványos, de hosszabb távon nagyobb eredményt lehet elérni.
A Négy Mancs olyan, mint egy pióca, és állandóan keresi a konfrontációt azért, hogy szerepeljen a médiában. Nekünk más stratégiával kell felvenni a harcot - hangsúlyozta Bárány László, aki elmondta azt is: az állatvédő szervezet eddigi kampánya egy és kétmilliárd forint közötti kárt okozott a magyar baromfiágazatnak.
(InfoRádió)