Novák Előd, a választási csalókmumusa
Az Országos Választási Bizottságba a ferencvárosi időközi választás jelöltállítási csalásait leleplező Novák Elődöt delegálja a Jobbik Országos Elnöksége, miután a párt elsőként teljesítette az EP-választáson való induláshoz szükséges feltételeket, s ezáltal jogot formált az OVB, valamint az ilyenkor működő megyei választási bizottságok munkájában való részvételre. Első feladatunk az SZDSZ borsodi ajánlószelvény-vásárlási botrányának feltárása lesz.
Eddig egyedül a Jobbik Magyarországért Mozgalom adta le az európai parlamenti választáson való indulás feltételét képező ajánlószelvényeket. A szükséges húszezernek az ötszöröse gyűlt össze a pártnál már egy héttel a kopogtatócédulák postázásának befejeződése után, az április 17-ei leadásig, de a választási iroda csak 10% ráhagyásra tartott igényt. Végül rendkívül jó, 3% alatti hibaaránnyal fogadta el az ajánlószelvényeket az OVB, s vette az indulók nyilvántartásába a Jobbikot – mára jogerősen.

Spiclicat gyára is becsődölt
Ferencvárosban a januári országgyűlési választás kapcsán Novák Előd bebizonyította, hogy a Jobbik egy szem választási bizottsági taggal is képes a csalók leleplezésére, a visszaélések feltárására, miként Morvai Krisztina is egymagában „csodát” tenne az Európai Parlamentben. Az OVB-ben eddig csak a parlamenti pártoknak voltak delegáltjai, a Jobbik megjelenésével azonban a népszavazási kezdeményezések is más elbírálás alá eshetnek. Novák Elődtől várható, hogy a kopogtatócédulák eredetiségét és különösen az ajánló személyek valós akaratát precízen ellenőrizze, mivel a politikai maffia egyes halott pártokat várhatóan ismét fel kíván támasztani a Jobbik támogatóinak megosztása érdekében, legkönnyebben olyan ajánlószelvények átadásával, melyeken a pártnév nem került kitöltésre.

Ferencvárosban több csalót is sikerült kiütnie a Jobbik választási bizottsági delegáltjának

Novák Előd ünnepélyes eskütételére az Országgyűlés elnöke előtt kerül sor a Parlamentben április 27-én, hétfőn 15 órától, az azt követő OVB-ülésen pedig már teljes jogú tagként vehet részt, illetve betekinthet az iratokba. Ezzel egy időben a helyi panaszokat elbíráló megyei választási bizottságokba is delegál tagokat a Jobbik Magyarországért Mozgalom, míg a 176 helyi választási bizottság most nem működik.
Szabó Gábor
a Jobbik kampányfőnöke és pártigazgatója
(Kuruc.info)