Ercsiben békés demonstrációt tartottak a közbiztonságért. Egy két héttel ezelőtti vendéglői verekedés egyik sértettje szervezte a megmozdulást. A félórás rendezvényen, amelyen állandó rendőri jelenlétet is követeltek, felvonult a Magyar Gárda egy csoportja is.
Ercsiben a polgármesteri hivatal mellett két-háromszáz ember gyűlt össze egy két héttel ezelőtti esemény miatt. Akkor az egyik étteremben egy fiatalokból álló csoport születésnapot ünnepelt. Már hajnalra járt az idő, amikor egy másik vendéglőből nagy létszámú cigányokból álló csoport tért be a születésnap helyszínére. Kötözködni kezdtek, s hamarosan verekedés alakult ki. A békés ünneplők közül ennek eredményeként többen kórházba kerültek, ketten súlyosan sérültek. Egyes hírek szerint védelmi pénzt kértek a támadók a vendéglőstől, de nem kapták meg. A rendőrség ezt nem erősítette meg. Eddig 11 retket gyanúsítanak, nyolcan előzetes letartóztatásban vannak.
A békés tüntetést az egyik megtámadott fiatalember szervezte. Szabó Tamás polgármester elmondta: szolidaritásukat fejezik ki a két héttel ezelőtti esemény sértettjeinek, és azoknak a városbelieknek is, akiket rendszeresen meglopnak, meggyaláznak. Az egyik felszólaló azt kérte, a rendőrség biztosítson állandó ügyeletet a városban, hogy ne kelljen félelemben élniük.
(MR nyomán, kép: Kuruc.info)