Tisztelt Szerkesztőség! 
A Független Hírügynökség ma számolt be a székesfehérvári közgyűlésben múlt hét csütörtökön történtekről
Mint az a cikkben helyesen meg is jelent, jobbikos önkormányzati képviselőként én voltam az, aki felszólalásomban szóvá tettem és kifogásoltam a tudomásomra jutott felháborító esetet, kérve annak hivatalos kivizsgálását!
Éppen ezért meglepődve olvastam a cikkben, hogy az iskola igazgatója, aki SZDSZ-párttagként és képviselőként eddig is maga volt az élő politika az iskolában, szintén vizsgálatot kért önmaga ellen a „területért felelős alpolgármesternél”. 
A dolog szépséghibája (és egyben SZDSZ-es bája), hogy a megjelölt alpolgármester - most szeptemberi közös kilépésükig - az érintett igazgató SZDSZ-es párttársa, és mai napig frakciótársa! 
Bízom abban, hogy az általam kezdeményezett kivizsgálást a független és erre hivatott hivatali apparátus elvégzi, és abban a politikailag erősen érintett alpolgármester asszony nem vesz részt! 
Egyben őszintén remélem, hogy szemben a szintén általam felvetett, a cigánybűnözés, a lakótelepi és játszótéri agresszió sajnálatosan dinamikus növekedése elleni városi fellépést és stratégiát firtató kérdésem nyomán elfogadott munkatervvel, mely szerint a problémával legalább negyedévente, rendőrségi szakemberek bevonásával kell foglalkoznia a képviselőtestületnek, történelmi szimbólumaink önkényuralmi jelképnek történő beállításával a jövőben semmilyen formában nem kell foglalkoznunk!
Miként a probléma gyökerét jelentő kirekesztő törpepárttal és holdudvarával sem! 
Székesfehérvár, 2009. szeptember 28. 
 
Gál Péter Pál
önkormányzati képviselő
a Jobbik városi elnöke